Пошук

Два репортажі одного дня святої пам'яті і молитви ...

Дата: 01.02.2021 09:27
Кількість переглядів: 353

На кладовищі у с.Хмелище –тихо, у задумі і вічній жалобі схилились кремезні дерева- свідки  сліз і втрат. Лише вітрець час від часу сколихне цю тишу та й вмовкне, зніяковівши… Через цвинтарні ворота проглядають портрети на могилах. Коли ж ми підійшли до могили Олександра Пителя, оніміли від його мужнього міцного рішучого і водночас ласкавого й рідного погляду. Як постріл, звістка-спогад знову влучила у серця рідних: «Загинув 20 січня 2015 р. у бою  з російськими збройними формуваннями в районі аеропорту Донецька (ДАП)». І все.....

А десь тут, поруч, маленький Олег, син розвідника 81 -ої штурмової Олександра Пителя, Героя України, несе таткову доблесть і пам'ять роду до нас… Нехай наша пам'ять і шана герою додасть сили родині і впевненості у майбутньому маленькому сину, котрий ніколи не обійме татка… Вклонімося!

Січень 2015.На кладовищі у смт Гришківці в останню путь проводжають Венгера Олександра Анатолійовича, Героя розвідника-снайпера, який загинув 25 січня 2015 р. у бою на опорному пункті «Валера» (висота 307,5) поблизу села Санжарівка (Донецька область) в районі Дебальцеве. І побратим, схвильовано стримуючи сльози, каже: « Завдяки Сашкові нас восьмеро чоловік і я залишились живими. Він прикривав нас від танкової атаки. На нас не йшли шахтарі, йшли-кадрові військові. А він до останнього захищав». Сказав - і матері дарував уклін і дяку, бо вона уже стала матір'ю ще їм, врятованим її сином. Вітряно і сніжно було. А як приходить весна, тихо на кладовищі, сонечко бавиться на камені і квітах. І тільки мати зболеною птахою несе свій біль доки життя. А він Герой –розвідник Венгер Олександр назавжди зі зброєю в руках завмер напоготові захистити і оборонити.

Життя, віддане за волю, вшанувати можна тільки вічною пам'яттю і повагою. Вклонімося.....

             

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь