ПРАВОВИЙ УРОК У ГРОМАДІ.Тема: БУЛІНГ

Дата: 11.03.2021 14:50
Кількість переглядів: 545

Фото без опису

Педагоги, психологи, класні керівники, голови шкільного учнівського самоврядування усіх закладів загальної середньої освіти Гришковецької громади зібрались сьогодні, 10 березня, на урок правової допомоги, який в он-лайн режимі для закладів освіти провели головний спеціаліст Бердичівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги ЯРОСЛАВ БОЙЧУК та ОЛЕСЯ ЧУБОХА - старший інспектор з ювенальної превенції Бердичівського відділу поліції ГУНП в Житомирській області.

Тема: БУЛІНГ.

ЮНІСЕФ визначає булінг (від анг. to bull – переслідувати) як небажану АГРЕСИВНУ ПОВЕДІНКУ дітей шкільного віку, яка призводить до ЦЬКУВАННЯ дитини іншою дитиною чи групою дітей з метою ПРИНИЖЕННЯ, ЗАЛЯКУВАННЯ та демонстрації сили.

Під час уроку наголошувалось, що за вчинення булінгу передбачена адміністративна відповідальність. Завдання педагогів і батьків тут спільне: вчасно побачити дітей схильних ображати інших, невдало жартувати, принижувати. Адже вчасно зроблене зауваження часто здатне зупинити розвиток агресивної поведінки у дитини. Порада батькам: придивіться, як Ваша дитина спілкується. Особливо уважно почитайте переписку у чатах, вайбері і.ін, адже зі злого слова може початись велике лихо. Якщо ми будемо вчити такту, розуміння і співчуття, то захистимо і своїх, і чужих дітей.

За даними останніх опитувань, майже чверть українських школярів вважають себе жертвами булінгу, а близько 40% із тих дітей, хто зіткнулися з випадками булінгу, ніколи не розповідаютьпро це своїм батькам. При цьому, 44% із тих, хто спостерігав, як знущаються над їхніми однолітками,не реагували на такі факти через острах піддатися аналогічному знущанню. Часто переслідування закінчуються трагічно.

Межа допустимого жарту закінчується там, де людина починає почувати себе незручно, страждати, уникати «жартівника». Працюймо насамперед у сім'ї, у школі, адже діти вчаться у нас.

ОРГАНІЗАЦІЇ, ЯКІ ЗАЙМАЮТЬСЯ ПРОБЛЕМАМИ БУЛІНГУ В УКРАЇНІ

Організації, які займаються проблемами булінгу в Україні Тематика

UNICEF- інформування батьків та дітей про булінг та протидія йому

Благодійний фонд "Kiddo"- протидія булінгу

Громадська організація "Студена"- недискримінаційне навчання

Український інститут дослідження екстремізму - дитяче насилля

ЖІНОЧИЙ КОНСОРЦІУМ УКРАЇНИ- Попередження та подолання насильства в дитячому середовищі

Український фонд "Благополуччя дітей"- Вчить дитину захищати себе

Міжнародний жіночий правозахисний центр "Ла Страда-Україна"- протидія насильству в сім'ї та школі


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь