Які графи у додатку 4ДФ до Податкового розрахунку заповнює нотаріус при видачі свідоцтв про право на спадщину (посвідчення договорів дарування)?

Дата: 09.06.2021 14:00
Кількість переглядів: 669

Бердичівська ДПІ ГУ ДПС у Житомирській області інформує, що нотаріус за місцем розташування державної нотаріальної контори або робочого місця приватного нотаріуса та/або в сільських населених пунктах – уповноважена на це посадова особа відповідного органу місцевого самоврядування за місцем відкриття спадщини щокварталу мають подавати до органів ДПС інформацію про видачу свідоцтв про право на спадщину та посвідчення договорів дарування.

Зокрема, у податковому розрахунку, затвердженому Наказом Міністерства фінансів України від 13.01.2015 року № 4 (із змінами внесеними наказом Міністерства фінансів України від 15.12.2020 року № 773) обов’язково зазначається сума доходу у вигляді вартості успадкованого майна, отриманого платником податку.

Нотаріус/уповноважена посадова особа відповідного органу місцевого самоврядування при видачі свідоцтв про право на спадщину (посвідчення договорів дарування) виконує функції податкових агентів лише в частині надання інформації контролюючим органам про суму отриманого платником податку доходу і суму сплаченого до бюджету податку на доходи фізичних осіб, та у рядку 06 додатка 4ДФ до Розрахунку заповнює такі графи:

графу 1 – порядковий номер кожного рядка, що заповнюється;

графу 2 – податковий номер або серія та номер паспорта;

графу 3а – сума доходу, отриманого платником податку внаслідок прийняття ним спадщини (подарунка);

графу 4а – сума податку, що підлягає сплаті до бюджету;

графу 4 – сума фактично перерахованого податку (за умови сплати);

графу 5а – сума військового збору, що підлягає сплаті до бюджету;

графу 5 – сума фактично перерахованого військового збору до бюджету;

графу 6 – код ознаки доходу («113» – «116» залежно від ступеня споріднення спадкоємця зі спадкодавцем або за ознакою доходу «117» для прийнятих у спадщину заощаджень, поміщених до 02.01.1992 в установи Ощадного банку СРСР та державного страхування СРСР, погашення яких не відбулося).

Оподаткування доходу, отриманого фізичною особою на території України у вигляді спадщини, здійснюється згідно з нормами ст. 174  Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями.

 

 

 

                                                           Бердичівська ДПІ  ГУ ДПС у Житомирській області             


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь