Пошук

До уваги платників податків! Єдиний рахунок - це просто і зручно

Дата: 20.07.2021 14:44
Кількість переглядів: 453

Бердичівська ДПІ ГУ ДПС у Житомирській області нагадує, що з 01.01.2021 запроваджено єдиний рахунок. Порядок його функціонування регламентується  постановою Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2020 року № 321.

Щоб користуватися єдиним рахунком, платник має подати повідомлення про його використання в електронній формі через Електронний кабінет. При цьому, платник лише один раз протягом календарного року має право повідомити про використання або про відмову від використання єдиного рахунку. Використання єдиного рахунку платником розпочинається з робочого дня, що настає за днем подання ним повідомлення про використання такого рахунку.

У разі відмови платника від використання єдиного рахунку таке використання припиняється, починаючи з 01 січня наступного календарного року, на підставі повідомлення про відмову від використання єдиного рахунку. У випадку, якщо платник має відокремлені підрозділи, то повідомлення про використання або про відмову від використання єдиного рахунку подається таким платником за кожним відокремленим підрозділом.

Звертаємо увагу, що платник, який подав відповідне повідомлення, зобов’язаний здійснювати сплату всіх платежів, через єдиний рахунок. В іншому випадку такі кошти, сплачені на інші рахунки, вважаються помилково сплаченими грошовими зобов’язаннями.

 

 

 

                                                            

                                             Бердичівська ДПІ ГУ ДПС у Житомирській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь