ДО УВАГИ ПЛАТНИКІВ ПОДАТКІВ!

Дата: 13.12.2021 08:50
Кількість переглядів: 557

 

ГУ ДПС у Житомирській області звертас увагу платників податків, що свосчасна сплата податкових платежів до місцевого та державного бюджетів це запорука економічного та соціального розвитку окремо’і’ територіально’і”громади та держави в цілому.

Несвосчасна сплата задекларованих грошових 1сйпв’язань пр‹ізводить до виникнення податкового боргу, i ок наслідог ненадходження коштів до бюджетів ycix рівнів, гцо в свою чергу гальмуе фінансування різниz соціальних програм.

Громадяни та фізичні особи - підприсмці, які мають незиачг/ї суми борау, а саме до 3060 гривень, можуть i не знати про наявнісп1ь у них податкового боргу, адже згідно з вимогами cтaттi 59 Податкового кодексу Укра"і”ни до

зазначено“і‘ категорі’і" платників не вжпваються захоби

«тягнення.

Податкова вимога надсиласться тільки на суму боргу, iitc перевищус 180 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (на сьогодні — цв 3060 гривень). Саме з податково“і“ вимоги плап1ник податків мас можливість дізнатися про факт виникненн грошового зобов’язання та права податково”і” застави, розмір податкового боргу, який забезпечуGfТtЬся податковою заставою, обов язок погасити по0атковий борг i можливі наслідки його непогашення в установлелий строк.

Фото без описуСаме тому, ГУ ДПС у Житомирській області затикае платників самостійно стежити за наявністю чи відсутністю боргу та своечасно сплачувати визначені суми податкових зобов’язань, адже сплата податків це конституційний обов"язок кожного громадянина.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь