Звітування дільничного офіцера

Дата: 21.12.2021 16:54
Кількість переглядів: 1261

21 грудня 2021 року про проведену роботу перед мешканцями громади відзвітував дільничний офіцер поліції Кравець Сергій Миколайович.

Так, за поточний рік поступило 860 повідомлень громадян з Гришковецької громади. Всі питання  розглянуті та вирішено по суті. До ЄДРР внесено 14 звернень кримінального характеру. По даним зверненням встановлено осіб, які підозрюються у вчиненні кримінальних правопорушень і в подальшому вказані кримінальних провадження скеровані для розгляду до суду. Виявлено та оформлено більше за 300 адміністративних правопорушень, більшість яких було зафіксовано за появу в публічних місцях в п’яному вигляді або розпиття спиртних напоїв у публічних місцях, дрібне хуліганство і за вчинення домашнього насильства. Актуальною проблемою на сьогодення є продаж спиртних напоїв домашнього виготовлення, співробітниками поліції задокументовано більше 30 фактів  зберігання та придбання  спиртних напоїв.  

Останнім часом на території обслуговування почастішали випадки вчинення крадіжок, шахрайств відносно жителів, особливо відносно осіб похилого віку та їх майна.

Відділом поліції проводяться заходи спрямовані на запобігання дитячій бездоглядності та безпритульності, виявлення осіб, які залучають дітей до протиправної діяльності, здійснюють продаж спиртних напоїв і тютюнових виробів неповнолітнім особам, із забезпеченням своєчасного повернення таких дітей у сім’ї та навчальні заклади за місцем проживання, посилення їх соціальної та правової опіки, поліпшення виховної роботи з ними.

Активізовано профілактичну роботу з особами, які раніше скоювали кримінальні правопорушення та правопорушення пов’язані з домашнім насильством, з виявлення нелегальних мігрантів, осіб, які надають їм посередницькі та допоміжні послуги, виявлення і перекриття каналів незаконної міграції. З цією метою поліцією впроваджуються програми “Безпечне місто”, метою якої є встановлення відеонагляду в публічних місцях, проводиться робота щодо розширення мережі встановлених у публічних місцях кнопок термінового виклику поліції та  програми «Чужий».

На території  громади  проводилась робота спрямована на боротьбу із незаконним обігом наркотичних речовин. В ході вказаних заходів було виявлено не один факт (8) незаконного зберігання та вирощування таких речовин. За всіма випадками відкриті кримінальні провадження про які доповідатиметься під час звіту по боротьбі із кримінальними правопорушеннями. Однак, за незаконне виробництво наркотичних засобів було складено 1 адміністративний протокол відносно мешканця громади.

Поліцейськими офіцерами громади, з початку введення карантинних заходів на території країни, постійно здійснювалося патрулювання в кожному населеному пункті розташованому на території громади. Таким чином, за порушення карантинних норма за ст. 44-3 КУпАП, було притягнуто до відповідальності 42 осібИ.

Результатом комунікації стало оперативне реагування на повідомлення громадян про правопорушення, як приклад саме через вчинення дрібних крадіжок на території було складено 1 адміністративних матеріалів за ст. 51 КУпАП відносно мешканців громади

Щоденно, впродовж 2021 року, поліцейськими проводилися патрулювання з метою запобігання порушенню громадського порядку. Постійно проводилися зустрічі та бесіди із громадянами направлені на розвиток правосвідомості серед населення. Однак, були випадки коли громадянами вчинялося дрібне хуліганство та відносно них складено 2 адміністративних матеріалів за ст. 173 КУпАП

Під час патрулювання було встановлено 70 осіб які курили тютюнові вироби у місцях, де це заборонено законом. Відносно порушників складено 70 адміністративних матеріалів за ст. 175-1 КУпАП. Під час патрулювання та спілкування із населенням, надійшла інформація про осіб які можуть займатися виготовленням, зберіганням самогону. В ході перевірки отриманої інформації, деякі факти підтвердилися та відносно громадян які займалися виготовленням та зберіганням самогону було складено 30 адміністративні матеріали за ст. 176 КУпАП. Виготовлення та збут самогону на території громади має негативний вплив не лише на здоров’я тих хто його вживає, а і наносить шкоду підприємцям і бюджету громади, в яку не надходять податки із продажу підакцизного товару. Однією із проблем на території Гришковецької громади є порушення громадського порядку у вигляді розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях та поява у громадських місцях у п’яному вигляді. Впроваджуючи превентивні методи, поліцейськими громади проводяться роз’яснювальні бесіди із населенням в цьому напрямі та складаються адміністративні матеріали відносно порушників. Таким чином за 2020 рік складено 63 адміністративних матеріалів за ст. 178 КУпАП.

На території Гришковецької громади мешкає 2 осіб які перебувають під адміністративним наглядом. Систематично проводяться перевірки таких осіб.  

На території громади мешкає 300 власник мисливської зброї. Кожного місяця впродовж 2021 року, вибірково проводяться перевірки власників зброї на дотримання правил її зберігання. Під час виявлення порушень, відносно власників зброї складаються адміністративні матеріали. За 2021 рік складено 10 адміністративні матеріали за ст. 192 КУпАП. Великий об’єм превентивної роботи проведено у сфері захисту довкілля та природніх ресурсів. Однією із найрозповсюджених проблем у вказаній сфері є незаконна порубка, перевезення або зберігання, збут лісу. Для виявлення та протидію таким фактам, було організовано систематичне патрулювання в лісосмугах та посадках. Організовано рейди за участю лісничих та активних мешканців громади, залучено аеророзвідку. Завдяки постійному патрулювання та ефективній комунікації було виявлено декілька фактів незаконної порубки, перевезення лісу, за всіма фактами відкриті кримінальні провадження за ст. 246 ККУ.

 Більш пріоритетним напрямом роботи стала боротьба зі злочинністю. Були застосовані різноманітні підходи до виявлення та попередження кримінальних правопорушень. Постійні патрулювання в нічний та денний час, знайомство майже із кожним мешканцем громади, налагодження каналів зв’язку із населенням та роз’яснення алгоритмів дії при виявленні ними правопорушень. Завдяки постійному перебуванню на території та ефективній комунікації було виявлено та в подальшому затримано правопорушників які вчинили наступні кримінальні злочини.

Фото без опису

 

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь