Заява про пошкоджене майно в Дії!

Дата: 12.04.2022 09:39
Кількість переглядів: 795

26 березня 2022 року Кабінетом Міністрів України було прийнято постанову за № 380 «Про збір, обробку та облік інформації про пошкоджене та знищене нерухоме майно внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією Російської Федерації», якою затверджено Порядок подання інформаційного повідомлення про пошкоджене та знищене нерухоме майно внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією Російської Федерації (далі – Порядок).

Так, Порядок визначає умови, механізм та процедуру подання інформаційного повідомлення про пошкоджене та знищене нерухоме майно внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією Російської Федерації (далі - інформаційне повідомлення). Дія цього Порядку поширюється на громадян України, які є власниками пошкодженого або знищеного нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією Російської Федерації (далі - особа), з моменту введення воєнного стану Указом Президента України від 24 лютого 2022 р. № 64 «Про введення воєнного стану в Україні» (пункти 1, 2).

Відповідно до пункту 4 Порядку інформаційне повідомлення може бути подане:

2 1) самостійно особою: – засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг – Порталу Дія; – з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія) у разі наявності реєстраційного номера облікової картки платника податків.

2) через адміністратора центру надання адміністративних послуг або нотаріуса у порядку, визначеному пунктом 8 цього Порядку. Звертаємо увагу, що відповідно до пункту 7 вищезгаданої постанови пункт 8 Порядку набирає чинності з 11 квітня 2022 року.

Пунктом 8 Порядку визначено, що адміністратор центру надання адміністративних послуг або нотаріус у день звернення особи з метою подання інформаційного повідомлення: 1) встановлює особу та повноваження її представника (у разі подання інформаційного повідомлення представником); 2) заповнює інформаційне повідомлення, яке формується з використанням Порталу Дія; 3) роздруковує зареєстроване інформаційне повідомлення (за бажанням особи).

Відповідно до листа Мінцифри від 28 березня 2022 року № 1/06-3-2257 облдержадміністраціями було надано інформацію щодо центрів надання адміністративних послуг, які мають можливість здійснювати прийом повідомлень про пошкоджене/зруйноване майно від суб’єктів звернень для надання їм необхідного доступу до Порталу Дія. На підставі отриманих даних, здійснюватиметься авторизація співробітників центрів надання адміністративних послуг до Порталу Дія, а саме, їх авторизація за кваліфікованим електронним підписом на захищеному носії для надання послуги. Крім того, з метою полегшення користування Порталом Дія для подання повідомлення про пошкоджене/зруйноване майно просимо переглянути відео інструкцію за посиланням:  https://cutt.ly/3FdPHh8.

Зазначену інформацію просимо довести до відома органів місцевого самоврядування, які утворили центри надання адміністративних послуг з урахуванням інформації, наданої відповідно до листа Мінцифри від 28 березня 2022 року № 1/06-3-2257.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь