Вшанування пам'яті загиблого героя Пителя Олександра Володимировича

Дата: 23.01.2023 16:24
Кількість переглядів: 1221

Фото без опису

Питель Олександр Володимирович «Молот»

Народився в селі Хмелище, в Бердичівському районі Житомирської області. Проходив строкову військову службу в лавах Збройних Сил України. 2013 року одружився. Проживав у Бердичеві.

У серпні 2014-го мобілізований до лав Збройних Сил України. Служив розвідником в 90-му окремому аеромобільному батальйоні 95-ї окремої аеромобільної бригади, який з осені 2014 увійшов до складу 81-ї десантно-штурмової бригади, військова частина В2749.

20 січня 2015 року загинув у бою з російськими збройними формуваннями за Донецький аеропорт — у складі колони з Костянтинівки їхав на допомогу «кіборгам». 21 січня знайдено його бушлат, військовий квиток, певний час перебував у списках розшукуваних. 1 лютого з воїном попрощались у Бердичеві у Гарнізонному Будинку офіцерів. Похований в рідному селі Хмелище.

Вдома лишилися вагітна на той час дружина, мама, дві сестри. Вже після татової загибелі через три місяці народився Олег Олександрович Питель.

Указом Президента України № 311/2015 від 4 червня 2015 року, "за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі", нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Нагороджений нагрудним знаком «За оборону Донецького аеропорту» (посмертно).

Вшануймо пам'ять загиблого героя, який поклав і душу, і тіло за нашу з вами свободу, нехай Він вічно живе в наших серцях!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь