Пошук

Перевірити статус будівельних документів тепер можна на порталі Дія

Дата: 14.03.2023 08:44
Кількість переглядів: 214

Перевірити статус будівельних документів тепер можна на порталі Дія
Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України розповідає, що на порталі Дія запущено електронний кабінет «Моє будівництво». У ньому відображаються всі документи будівельної сфери, незалежно від способу подання, в яких користувач вказаний як Замовник будівництва.

За допомогою нового інструменту можна подивитися коротку інформацію про кожен документ та статус його розгляду органами будівельного контролю.

У кабінеті доступні документи, переважно створені після липня 2020 року, коли розпочала роботу Єдина державна електронна система у сфері будівництва (ЄДЕССБ). Відтоді було подано 172 тисяч заяв на отримання будівельних послуг.
Хто може скористатися кабінетом?

Фізичні та юридичні особи

Зробити це вони зможуть, скориставшись електронним цифровим підписом – КЕП чи ДІя. Підпис.

Як було раніше?

Особа, яка подавала документи в паперовому вигляді і не бажала окремо реєструватися в ЄДЕССБ, змушена була просити ЦНАП чи орган будівельного контролю перевірити статус документа.
Цифровізація будівельної сфери є частиною масштабної реформи містобудування, яка впроваджується Міністерством відновлення. Вона полягає в адаптації будівельної сфери до європейських стандартів, діджиталізації послуг та документів у будівельній сфері, а також автоматизації процесу прийняття рішень.

Ключовим на цьому напрямі є імплементація законопроєкту №5655, який у грудні минулого року був схвалений Верховною Радою України.

Нагадаємо, будівельні послуги на Порталі Дія та Єдина державна електронна система у сфері будівництва розроблені Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури у співпраці з Міністерством цифрової трансформації України за підтримки проєкту USAID/UK aid TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь