ЗВІТ Гришковецького селищного голови Ірени Лісової за 2021 рік

Дата: 01.05.2022 13:02
Кількість переглядів: 128

Фото без опису Сьогоднішня наша реальність - страшна, болюча і важка. Але  ми не впали духом, не перетворились на тих, кому потрібні тільки співчуття та жалість. Ми всі разом продовжуємо працювати, виконувати свої завдання, планувати діяльність та жити в умовах воєнного стану. Сьогодні ми маємо інші цілі та інші напрямки діяльності, але підсумки роботи за минулий рік ми хочемо оприлюднити та нагадати вам, як ми жили та працювали у 2021 році.  

Селищна рада є публічною і  відкритою у своїй діяльності, про що свідчить офіційний сайт, який повністю відповідає сучасним вимогам, своєчасно наповнюється інформацією, є простим та доступним для користувачів, адаптований для людей з порушеннями зору.

Для зручності, сайт оптимізовано під мобільні пристрої,  встановлено зручні модулі «Запитай у гіда», «Prozorro. Публічні закупівлі», «Openbudget», «E-петиції», «E-звернення», чат-боти: Viber, Telegram.

До селищної ради надходить значна кількість звернень. І це є своєрідний орієнтир при прийнятті важливих рішень для жителів громади. За звітний період отримали 6714 звернень. Всі запити та звернення вчасно опрацьовані, відповіді надані запитувачам у відповідності до вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації».

З початку скликання відбулось 15 сесій селищної ради, під час яких  прийнято 382 рішення.

Гришковецькою селищною радою систематично здійснюється політика  забезпечення збалансованого економічного та соціального розвитку громади, ефективного використання природних, трудових та фінансових ресурсів. На виконання цих завдань розроблені та спрямовані:
-    Стратегія розвитку Гришковецької селищної об’єднаної територіальної громади;
-    Програма економічного та соціального розвитку Гришковецької територіальної громади;
-    Програма розвитку земельних відносин Гришковецької селищної ради;
-    Програма зайнятості населення на території Гришковецької селищної ради.

Гришковецька громада розробила 9 заявок-пропозицій по вільних земельних ділянках та приміщеннях щодо їх ефективного використання. Відповідно оновлено інвестиційний паспорт громади та оприлюднено на офіційному веб-сайті громади.

Спеціалістами виконавчого органу проведено роботу серед жителів громади та оформлено документи фізичним особам, які є власниками 124 бджолосімей на отримання дотації з обласного бюджету в сумі 24,8 тис. грн.

У 2021 році проведено земельні торги у формі аукціону по 8 земельних ділянках, а саме - продано право оренди на ділянки загальною площею 48,4 га з цільовим призначенням для ведення товарного сільськогосподарського виробництва. Бюджет Гришковецької селищної ради додатково отримав 298,5 тис. грн.
    
27 ділянок сільськогосподарського призначення включено до Переліку земельних ділянок, які підлягають продажу на земельних торгах.

В результаті проведеної роботи щодо оформлення земельних ділянок у власність громадянами, зібрано земельного податку з фізичних осіб на суму 499,8 тис. грн.

Бюджет Гришковецької громади за доходами у 2021 році виконано у сумі 84695,8 тис. грн., або на 104,4% до уточненого річного показника плану на 2021 рік.  У порівнянні з показником 2020 року загальні надходження до бюджету  збільшилися на 20785,4 тис. грн.

Практично всі жителі громади є споживачами адміністративних послуг. Завдяки фінансовій підтримці Програми «U-LEAD з Європою» та коштів  місцевого бюджету вдалося створити сучасний ЦНАП.

Фото без описуСьогодні офіс повноцінно працює та має для відвідувачів зручний графік роботи. Центр поділений на комфортне зонування для очікування, обслуговування, консультування та дитячого перебування.  

Кількість населених пунктів громади та їх географічне розташування зумовило потребу у створенні віддалених робочих місць, які розміщені в приміщеннях колишніх сільських рад та обладнані персональними комп’ютерами, інформаційними стендами.
        
Загалом працівники ЦНАПу у 2021 році надали 5376  послуг, що на 35,2% більше показника 2020 року. Тобто, кожен другий  житель громади мав запит на отримання послуги.

Соціальне забезпечення одна з головних функцій держави, яка здійснюється завжди та за будь-яких умов.

У січні 2021 року створено відділ соціального захисту населення.  Відділом перевірено та сформовані 1785 електронних заяв для призначення усіх видів державних допомог.

Продовжується робота комунального закладу «Центр надання соціальних послуг», працівники якого здійснюють догляд вдома одиноких громадян, осіб похилого віку та інвалідів. Фахівцем із соціальної служби ведеться робота з сім’ями, які опинились в складних життєвих обставинах, здійснюється соціальний супровід прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу.

До Міжнародного дня людей похилого віку та Міжнародного дня людей з особливими потребами, відбулося вшанування літніх жителів громади, які знаходяться на обліку і обслуговуванні комунального закладу та дітей з особливими потребами, які проживають на території громади.

До Дня захисту дітей надані подарунки 39 статусним дітям, до новорічних свят придбано 43 солодких подарунки для дітей-сиріт/дітей, позбавлених батьківського піклування та дітей, які опинились в складних життєвих обставинах.
    
Фото без описуУ 2021 році вдалося відкрито сучасну та комфортну амбулаторію загальної практики сімейної медицини в смт Гришківці, яка Фото без описунаблизила десятитисячне населення громади до отримання якісних медичних послуг. Загальна кошторисна вартість об’єкту площею 320 кв. м. становить 9059,2 тис. грн.    

Впроваджуються нові види медичних послуг: тепер в  АЗПСМ в Гришківці придбано гематологічний аналізатор - це прилад, який призначений для проведення кількісних досліджень клітин крові та сечовий аналізатор, що дозволяє проводити аналіз за різними параметрами з високими швидкістю і точністю в автоматичному режимі. З департаменту охорони здоров’я отримано телемедичне обладнання.

Робота у сфері культури спрямована на задоволення потреб людини у розвитку своєї особистості, творчого потенціалу, збереження і примноження національного фольклору, збереження історико-культурної спадщини, естетичного виховання і навчання дітей, створення сприятливих умов для розвитку творчих здібностей дорослого і дитячого населення, розвитку ініціативи та самодіяльності жителів громади, потреб у спілкуванні.

У 2021 році  проведено заходи з нагоди державних свят, пам`ятних подій, свят і обрядів календарного циклу.

Доброю традицією стало святкування у всіх старостинських округах  громади Днів села. Минулого року Дні села відбулися в сс. Осикове, Рея, Гальчин, Никонівка, Хмелище та Половецьке, а в селі Ст. Солотвин проведено масове театралізоване дійство «Купальська ніч».      

Фото без описуНайбільшим святковим заходом був День Гришковецької громади, який  привітно зустрічав гостей та друзів цікавими змагання, спортивними турнірами, історичними квестами, традиційними гастроконкурсами, сучасними виставками, народними ярмарками, яскравими презентаціями, музичними конкурсами та видовищними дійствами. Всі ці святкові заходи вдалося провести без використання бюджетних коштів.

Вокальний спів колективу «Калини цвіт» разом з народним аматорським хореографічним колективом «Полісянка» гіднФото без описуо представили громаду на ІІ обласному фестивалі борошна «Станишівська житниця» та отримали дипломи учасників фестивалю, а працівники культури с. Журбинці  отримали диплом за ІІ місце у номінації «Палітра осені» у конкурсі обжинкових вінків і Гран-прі фестивалю «Королівський сніп».    

У закладах культури діють гуртки для різновікових груп дітей: клуб "Маленькі майстри" (с. Никонівка), Арт-майстерня (с. Журбинці), клуб «Веселий майстер" (с. Гальчин), гурток «Пензлик» (с.Осикове), гурток паперопластики (с. Хмелище).

На базі Гришковецького ліцею працював хореографічний гурток, який зацікавив 50 діток різного віку.

У звітному році, у рамках виконання Стратегії розвитку Гришковецької територіальної громади, частково здійснено поточний ремонт у «Будинку мисливця» с. Ст. Солотвин у сумі 32,3 тис. грн.

На першому поверсі будинку культури с. Гальчин проведено заміну частини дерев’яних віконних блоків на сучасні енергозберігаючі, сума робіт склала  49,9 тис. грн.

У Гришковецькій бібліотеці для дітей проведено частковий ремонт однієї кімнати на суму 49,7 тис. грн.
 
Для будинку культури с.Никонівка придбана комп’ютерна техніка, а для будинку культури с. Гальчин -  багатофункціональну акустичну систему.

У сфері освіти, молоді та спорту забезпечувалась якісна реалізація основних завдань державної політики в системі освіти та науки.

Впродовж 2021 року мережа закладів освіти зазнала трансформації: утворено 1 ліцей (Гришковецький), призупинено освітній процес через відсутність учнівського контингенту в Скаківському закладі загальної середньої освіти І-ІІ ступенів. Дітям, які навчалися у Скаківському закладі загальної середньо освіти, забезпечено умови для здобуття освіти у Гришковецькому ліцеї та у Половецькому ЗЗСО І-ІІІ ст.. Прийнято план трансформації закладів освіти (2021-2024 рр.), продовжується робота над підвищенням ефективності мережі.

Успішно освоєно субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку загальною сумою 6931,9 тис. грн. та кошти іншої субвенції у сумі 300,0 тис. грн.  Ці кошти дали можливість розпочати:

-    масштабне будівництво багатофункціонального спортивного комплексу Гришковецького ліцею з трибунами глядачів на 500 місць, футбольним полем зі штучним покриттям, баскетбольним, волейбольним, гімнастичним майданчиками, біговими доріжками та роздягальнею;

-    капітальний ремонт актової зали і спортивної зали в Половецькому ЗЗСО  та спортивного залу у Рейському ЗЗСО. Таким чином 340 дітей отримають можливість використовувати простори з зручним гумовим покриттям, якісним освітленням та сучасним обладнанням;

Фото без описута облаштувати новою тротуарною плиткою частину  шкільного подвір’я у Рейському ЗЗСО.

Завдяки співфінансуванню з місцевого бюджету у сумі 106,4 тис. грн. на закупівлю дидактичних матеріалів, сучасних меблів, комп’ютерного обладнання для початкових класів освоєно 483,8 тис. грн. субвенції  «Нова українська школа».
   
Фото без описуЗа рахунок співфінансуванню з місцевого бюджету у розмірі 50,0 тис.грн., 9 вчителів закладів загальної середньої освіти отримали ноутбуки по національній програмі «Ноутбук кожному вчителю».

Для забезпечення освітнього процесу дітям з особливими потребами  освоєно 332,3 тис. грн., адже жодна дитина не має відчувати себе іншою та виключеною з освітніх, культурних і соціальних процесів.

Повністю профінансовано і забезпечено виконання необхідних для початку опалювального сезону робіт, поточних ремонтів, зокрема:

- виготовлено проектну документацію для реконструкції системи опалення та вентиляції  в Скаківському ЗДО «Перлинка» - 12 тис. грн.;
- проведено поточний ремонт системи опалення, заміна котельного обладнання  в Ст.Солотвинський ЗЗСО І-ІІІ ст. - 21,00 тис. грн.;
- проведено ремонт котельні (реконструкція вузла обліку газу) в Ст.Солотвинському ЗДО – 75 тис. грн.;
- проведено поточний ремонт покриття підлоги в Осиківському ЗДО «Дзвіночок» - 40,00 тис. грн.;
- проведено ремонт котельного обладнання в Рейському ЗДО «Червона Шапочка» - 19,00 тис. грн.;
- придбано побутову техніку та обладнання для Гришковецького ЗДО «Сонечко» на 20,00 тис. грн.;
- проведено ремонт актової зали та ремонт допоміжних приміщень в Ст.Солотвинському ЗДО – 100,0 тис. грн.;   
- оновлено матеріальну базу харчоблоків у закладах освіти  - 25,0 тис. грн.

Підвезення учнів до закладів освіти здійснювалося трьома шкільними автобусами, послуга охопила 350 дітей. На поточний ремонт та обслуговування транспортних засобів використано 175 тис. грн., на придбання дизельного пального - 278 тис. грн.

Всі заклади освіти забезпечували харчуванням дітей відповідно до встановлених законодавством норм. Всього на харчування використано 1233,37 тис. грн., з них: кошти місцевого бюджету – 781,5 тис. грн., батьківські кошти  - 451,85 тис. грн.

Пільгами в оплаті за харчування у закладах дошкільної освіти користувались 20%, у закладах загальної середньої освіти - 23%.  Всі учні початкових класів та учні пільгових категорій забезпечувалися безкоштовним харчуванням.

З метою пропагування здорового способу життя і занять спортом проводилися різноманітні спортивні заходи серед молоді:
 
Фото без опису-    відбувся перший всеукраїнський шаховий фестиваль «Коронований пішак». Участь у фестивалі взяли 84 учасники з Житомирської, Хмельницької, Вінницької, Рівненської, Хмельницької, Київської, Львівської, Сумської областей, а також представник Іспанської шахової федерації, і федерації шахів ОАЕ. Турнір проходив за правилами шахів ФІДЕ, за швейцарською системою в 9 турів.

-    Гришковецька гімназія приймала гостей-учасників Спартакіади, яка приурочена до  30-річчя Незалежності України. Збірні Фото без описукоманди Бердичівської райдержадміністрації, Бердичівської районної ради, територіальних громад: Бердичівської, Ружинської, Вчорайшинської, Райгородоцької і Гришковецької. Команди держслужбовців, посадових осіб місцевого самоврядування змагались у різних видах єдиноборств: шахи, шашки, волейбол та теніс.

Фото без опису-    на стадіоні зі штучним покриттям у смт Гришківці відбулося урочисте підведення підсумків першого літнього відкритого чемпіонату Бердичівського району з футзалу. Змагання зібрали 8 команд з різних громад, які активно боролися за перемогу.       

Фото без опису-    до  Дня Гришковецької громади запроваджено змагання з міні-футболу. 6 команд активно змагалися за отримання Кубку Гришковецької громади.

-    на базі Бердичівського фізкультурно-оздоровчого комплексу відбулися змагання з футзалу серед допризовної молоді на кубок Міністра оборони України, спрямовані на вшанування пам'яті захисників України.  Гришковецьку громаду гідно представляли учні Рейського, Половецького закладів загальної середньої освіти та Гришковецької гімназії. За підсумками наша команда зайняла ІІІ місце у полу фіналі змагань.

-    на стадіоні Гришковецького ліцею відбувся Кубок Бердичівщини з футзалу в пам'ять Героїв АТО. Змагання проходили за сприяння Бердичівської Асоціації з футзалу . В змаганнях брали участь 8 команд. Почесну перемогу здобула команда "Алмаз" (Бердичівська громада), друге місце завоювала команда "НІКА" (Гришковецька громада), третє місце дісталося команді "ФК Хажин" (Семенівська громада).

-    на території Гришковецької громади проходив Кубок з футзалу за участю Гришковецької, Семенівської та Бердичівської громади.  Друге місце завоювала команда "НІКА" Гришковецької громади.

Фото без описуВдалося успішно реалізувати Програму Президента України "Активні парки - локації здорової України". За кошти місцевого бюджету встановлено  3 сучасних спортивних локації вартістю 76,1 тис. грн. в смт Гришківці, с. Рея, с. Половецьке.  Проєкт підтримується активностями у соціальній мережі  Facebook на сторінці "Активні парки-локації здорової України", що  пропагує фізично активне життя для дорослих та дітей.  

Фото без опису Встановлено 3 сучасних вуличних тренажери від Британської Ради та Європейського Союзу за грантовим проєктом «Тренажерний простір під відкритим небом» в смт Гришківці на суму 46,00 тис. грн.

Фото без описуЗ метою організації дозвілля дітей дошкільного, молодшого шкільного віку, розвитку і вдосконалення фізичних якостей дітей, у селах громади Журбинці, Дубова та Кукільня встановлено сучасні дитячі майданчики (137 тис. грн.).

В межах проєкту "Інтернет-субвенція" два населених пункти нашої громади: с. Новий Солотвин та с. Кукільня підключено до оптичного інтернету. Вартість проєкту склала 171,5 тис.грн.

Фото без описуУ звітному році на території громади здійснено роботи по поточному ремонту дорожнього покриття на загальну суму 396,6 тис. грн. та  капітальному ремонту – 492,2 тис. грн. Проводилися роботи по профілюванню доріг  (49,6 тис. грн.).

На усунення наслідків зимових погодних умов, а саме прибирання території сіл громади від снігу використано - 72,8 тис.грн., на посипку доріг протиожеледною сумішшю  використано  -17,3 тис. грн..

Проведено ряд заходів щодо утримання в належному стані мереж вуличного освітлення громади. 714,8 тис. грн. використано на оплату енергоносіїв по освітленню вулиць населених пунктів, 71,9 тис. грн. на придбання світлодіодних LED ламп та 236,7 тис. грн. на поточні ремонтні роботи.

Фото без описуДбати про чистоту населених пунктів громади є доброю традицією. Щороку працівники апарату, самостійних відділів селищної ради, бюджетних установ, представники бізнесу та активні жителі громади здійснюють роботи по прибиранню місцевих кладовищ, братських могил, зупинок громадського транспорту, автомобільних узбічь.  Проводяться роботи по фарбуванню зупинок, огорож кладовищ, в'їзних знаків. У вересні жителі громади активно підтримали міжнародну акцію «Всесвітній день прибирання «World Cleanup Day».

У 2021 році здійснювалися роботи по впорядкуванню 7 сміттєзвалищ в населених пунктах громади. Вартість послуг спецтехніки склала 48,3 тис. грн.

Фото без описуНавесні спільно з представниками лісового господарства висаджено молодий сосновий ліс на площі 1 га. Восени разом з представниками ДП "Бердичівське лісове господарство" підтримали програму Президента України «Зелена країна» та висадили молоді саджанці.

Проведено оновлення зовнішньої фасаду центральної садиби Гришковецької громади. Сума використаних коштів склала 271,9 тис. грн.

Фото без описуНа згадку про страшні роки голоду в Україні у 1932-1933 рр., відкрито пам’ятник жертвам Голодомору в селі Половецьке. Для вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті загиблих на Майдані, в смт Гришківці встановлено меморіал пам’яті загиблих Героїв Небесної Сотні.   

Соціальна відповідальність органу місцевого самоврядування перед жителем громади  - це прояв поваги, людяності та етики.

Гарною традицією є практика вітання селищним головою з ювілейними датами наших 90-, 95- та 100-річних місцевих мешканців. Їх життя, праця та досвід заслуговують на нашу шану, увагу та подяку.

Фото без описуЩороку відвідуємо Дитячий благодійний ярмарок власних виробів вихованців Бердичівської спеціальної школи, яка розташована у селищі.  Дітки закладу пропонують гарні речі для інтер’єру, смачну здобу, кімнатні рослини, саджанці, овочі мікрогрін. Зібрані кошти вихованці закладу передають в онкогематологічне відділення дитячої обласної лікарні.

Фото без описуЗавжди пам’ятаємо та підтримуємо матерів, загиблих синів-героїв, які віддали найдорожче  - власне життя за мир та свободу незалежної України.

У 2021 році започаткували та продовжуємо підтримку українських звичаїв, сімейних цінностей, родинних зв’язків, дитячих здібностей та креативностей через конкурси на офіційній сторінці соціальної мережі Facebook. Це вдалий проєкт, який популярний у громаді та сприяє позитивній комунікації між владою та жителями. Надзвичайно приємно, коли місцевий бізнес не тільки підтримує такі проєкти, а й самостійно приймає рішення про спонсорство та  меценатство.   

Дорогі жителі Гришковецької громади!
Війна обов’язково закінчиться нашою перемогою, ми повернемось до мирного життя. А отже, будемо працювати ще більше, щоб мати можливість якнайшвидше продовжити розвиток усього найкращого, найкориснішого і найпотрібнішого!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь