Система БПД допомогла захистити права потерпілої від домашнього насильства

Дата: 25.04.2023 16:06
Кількість переглядів: 174

Фото без опису

До Бердичівського місцевого центру з надання БВПД пані Олена звернулася за захистом від свого чоловіка. Жінка потерпала від домашнього насильства, яке над нею вчиняв її цивільний чоловік Валерій, в шлюбі з яким вона прожила майже 5 років. Разом вони виховували одну спільну дитину та двох дітей від попереднього шлюбу Олени. Чоловік із початку проживання однією сім’єю ображав Олену, вживав алкогольні напої, поводився агресивно й погрожував розправою не тільки по відношенню до жінки, але й до дітей. Валерій постійно залякував дружину, аби та не зверталася до поліції, тому Олена терпіла допоки була сповна сил винести цей сімейний тягар.

Одного вечора, у стані сильного алкогольного сп’яніння Валерій повернувся додому і почав ображати й погрожувати Олені та її дітям. Оцінивши ситуацію й передбачивши можливі події Олена все ж наважилася викликати поліцію й покінчити наражати себе та дітей на небезпеку.

Наступного дня Олена знову звернулася до поліції, оскільки поведінка чоловіка викликала все більше занепокоєння. Вже вкотре Валерій приходив до її кватрити та намагався вибити двері, погрожуючи розправою й виражаючись нецензурною лайкою по відношенню до неї та її дітей. Жінка з дітьми фактично не могли знаходитися у власній квартирі, оскільки боялися за своє життя та здоров’я.

Олена більше не хотіла приймати таке ганебне ставлення до себе та дітей, терпіти знущання, які з часом лише посилювались. А тому рішучість жінки привела її до Бердичівського місцевого центру, де жінка чітко сформулювала свою позицію: необхідно убезпечити себе та дітей від Валерія. Оцінивши ситуацію, фахівець місцевого центру запропонував дієвий та ефективний спосіб захисту від повторного вчинення домашнього насильства над нею та її дітьми – звернутись до суду із заявою про видачу обмежувального припису стосовно Валерія.

Представляти інтереси у суді пані Олени було доручено юристу Бердичівського місцевого центру з надання БВПД Олександру Невдовиченку. Узгодивши з клієнткою правову позицію, фахівець підготував обґрунтовану заяву про видачу обмежувального припису з необхідною доказовою базою.

Наявні у справі докази беззаперечно довели, що Валерій  систематично вчиняв щодо Олени домашнє насильство. Тому, надаючи оцінку встановленим фактичним обставинам, тривалості та систематичності вчинення домашнього насильства, Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області дійшов висновку, що ризики продовження вчинення домашнього насильства Валерія щодо Олени існують, а тому підстави для видачі обмежувального припису є суттєвими.

Отже, заяву про видачу обмежувального припису було задоволено судом в повному обсязі. Суд ухвалив рішення про видачу стосовно Валерія обмежувального припису строком на шість місяців, а також заборонив перебувати у місці спільного проживання з Оленою, та наближатися до місця проживання Олени на 50 метрів.

Наразі Олена з дітьми  проживають вдома у спокої та мирі. Відколи чоловік покинув місце їх спільного проживання жінка та діти більше не страждають від домашнього насильства та почуваються безпечно у власній домівці.

Справа №  274/1227/23.

За юридичною консультацією звертайтеся до Бердичівського місцевого центру з надання БВПД за адресою: м.Бердичів, вул. Чорновола, 9, або телефонуйте на гарячу лінію 0-800-213-103.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь