Перше засідання робочої групи з оновлення Стратегії розвитку Гришковецької територіальної громади на період до 2027 року

Дата: 26.09.2023 15:46
Кількість переглядів: 435

Фото без опису26 вересня 2023 року в Гришковецькій територіальній громаді в смт. Гришківці о 10 00 відбулося перше засідання робочої групи з оновлення Стратегії розвитку Гришковецької територіальної громади на період до 2027 року.

В умовах сучасних викликів, зокрема таких кризових явищ, як війна та післявоєнна відбудова, оновлення стратегії розвитку громади стає невід’ємним етапом на шляху до стабільності та процвітання. Кожен виклик може стати можливістю, але лише за умови вірного стратегічного керування.

В засіданні взяли участь члени робочої групи на чолі з головою громади Іреною Лісовою, експерт проєкту «Підтримка стратегічного планування розвитку територіальних громад Рівненської, Житомирської та Полтавської областей», що реалізовується  за сприяння Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Віталій Данкевич та інші стейкхолдери.

Учасники засідання, що об'єднали представників місцевої влади, бізнесу, громадського сектору та активних мешканців громади, з особливою увагою підкреслили важливість оновлення стратегії в умовах сучасної реальності.

Присутні наголосили, що важливість розробки стратегії для подальшого розвитку громади майже неможливо переоцінити. Ми живемо в епоху швидких змін, де сучасні глобальні виклики – безпекові, економічні, екологічні, демографічні, культурні, технологічні – вимагають від громад швидкої реакції та адаптації.

В цьому контексті, потреба в адаптивній, гнучкій та ефективній стратегії розвитку виступає як один із ключових факторів стійкості та процвітання громади. Така стратегія допоможе Гришковецькій територіальній громаді визначити свої пріоритети, зосередитися на важливих напрямках діяльності та ефективно використовувати свої ресурси.

З огляду на це, засідання робочої групи стало платформою для обговорення нововведень та ідей, які допоможуть формулювати новий стратегічний підхід до розвитку громади на найближчі роки.
Під час першого засідання експерт Віталій Данкевич презентував учасникам засідання напрацьований разом із членами робочої групи соціально-економічний аналіз громади. Окрім того, були представлені результати опитування мешканців громади та місцевого бізнесу, що разом складають профіль громади. Ці дані є важливою основою для формулювання нової стратегії розвитку.

___________________________________

Розробка Стратегії розвитку громади здійснюється експертною підтримкою громадської організації «Ендшпіль» в рамках її проєкту «Підтримка стратегічного планування розвитку територіальних громад Рівненсько, Житомирської та Полтавської областей», що став можливим завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Цей захід не обов’язково відображає погляди USAID та уряду США.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь