Державна програма «Доступні кредити 5-7-9%»

Дата: 09.11.2023 14:36
Кількість переглядів: 81

Фото без описуДепартамент агропромислового розвитку та економічної політики обласної військової адміністрації інформує, що одним з важливих факторів стабільності фінансової системи в Україні стала державна програма «Доступні кредити 5-7-9%». Змінами, внесеними до програми передбачені переваги тим компаніям, які постраждали найбільше внаслідок війни: зазнали руйнувань, втратили чи майже втратили виробничі потужності, чиї поля заміновані.

Такі підприємства зможуть сплачувати за новими умовами програми проценти до рівня 1% на перші два роки, 5% з наступного року на інвестиційні потреби та 3% на фінансування оборотного капіталу. До того ж таким підприємствам підвищили можливий ліміт фінансування. Це вже не 60 чи 90 млн грн, як було на початку програми у 2022 році, а 150 млн грн. Для решти компаній, які вже адаптувались до поточних умов, процентна ставка залишається на рівні 7% або 9% на інвестиційні потреби та підвищується до 13% річних на фінансування оборотних коштів.

Так само зроблено акцент на інвестиційних проєктах, енергомодернізації й переробній галузі як пріоритетній. Суму фінансування за такими кредитами збільшено до 150 млн грн і термін також збільшений до 10 років. Відповідно, інвестиційні проєкти середнього обсягу вже можуть бути реалізовані за участю держави. Якщо враховувати власні кошти, що додасть підприємець, то вартість інвестиційного проєкту становитиме 200-220 млн грн, а це достатньо серйозна цифра для середнього бізнесу, щоб побудувати підприємство переробної галузі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь