29 січня в Україні відзначали річницю бою під Крутами

Дата: 30.01.2024 08:10
Кількість переглядів: 558

Бій під Крутами для Українського народу став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність.
Молоді студенти майже не знайомі з військовою справою вступили в нерівний кровавий бій з більшовиками. Юнаки мужньо відбивали атаки ворога, не залишаючи своїх позицій. Проти них наступали матроси Балтійського флоту - їх було майже 6 тисяч досвідчених вояків, а борців за волю України біля 300.
Бій був запеклий і тривав зранку до пізнього вечора. Молоді воїни билися відчайдушно, та коли комендант дав наказ відступати, він не був почутий. Студенти пішли на смерть, адже набоїв у них вже не було, бо їм було видано лише три на особу. Вони шли на ворога з багнетами. І падали, падали в нерівному бою. Коли настала ніч, на крутянських полях лежали сотні трупів.
Ціною власного життя студенти призупинили наступ на Київ.

Попри те, що за 100 років не змінився ні ворог, ні його методи війни, ми маємо реальний шанс завершити цю боротьбу. Бо наше суспільство зробило свій вибір на користь вільного демократичного розвитку власної держави. Й готові цей вибір захищати, кожен на своєму фронті – воєнному, волонтерському, історичному.

Сьогодні в філії "Культурно-мистецький простір "Чайковський Space" була проведена історична година "На Аскольдовій могилі український цвіт" до Дня пам'яті героїв Крут. Тут відвідувачі  ознайомилися з трагічними сторінками нашої історії, та переглянули фільм Крути 1918.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь