Допомогли скористатися правом на звільнення з військової служби у зв’язку з загибеллю близького родича

Дата: 11.03.2024 16:26
Кількість переглядів: 399

Фото без опису

Катерина — мати двох синів: Максима та Олексія. Обоє стали на захист Батьківщини. Старший син Максим загинув, виконуючи бойове завдання на Донеччині. Жінка отримала лікарське свідоцтво про смерть Максима, довідку про причину смерті та свідоцтво про смерть.

Катерина знала, що близькі родичі загиблих мають право на звільнення з військової служби під час воєнного стану. Щоб з’ясувати, що для цього потрібно, вона звернулась до системи БПД — Ізяславського бюро правничої допомоги, що на Хмельниччині. Фахівчиня бюро Зоя Гонтарук проконсультувала жінку. Розповіла про план її подальших дій та які документи потрібно зібрати для підтвердження звернення.

«Для початку ми склали рапорт від імені Олексія до командира військової частини про звільнення з військової служби, у зв’язку із загибеллю брата в період воєнного стану. До рапорту додали копії паспорта та ідентифікаційного коду Олексія, довідку про місце реєстрації, копію довідки про склад сім’ї, копії паспорта та ідентифікаційного коду Катерини, а також копії сповіщення про загибель Максима, свідоцтва про смерть, довідки про причину смерті та лікарського свідоцтва про смерть», — розповідає Зоя Гонтарук.

Усі документи відправили поштою Олексію. Хлопець підписав їх та подав командиру військової частини. Там їх розглянули та згодом звільнили Олексія з військової служби, у зв’язку із загибеллю брата в період воєнного стану.

Маєте юридичні питання?

Звертайтеся до контакт-центру системи безоплатної правничої допомоги

0800213103 або до бюро правничої допомоги

Контакти Бюро: https://legalaid.gov.ua/kliyentam/yak-otrymaty-bpd/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь