Відбулися громадські слухання з обговорення проекту Стратегії, Плану заходів з її реалізації та Звіту про стратегічну екологічну оцінку Гришковецької селищної територіальної громади

Дата: 26.03.2024 08:37
Кількість переглядів: 428

У приміщенні актової зали Гришковецького ліцею відбулися громадські слухання, присвячені обговоренню проекту Стратегії розвитку Гришковецької селищної територіальної громади на період до 2027 року, Плану заходів для її реалізації та Звіту про стратегічну екологічну оцінку. Захід зібрав майже 30 учасників, серед яких були члени робочої групи з розробки Стратегії, жителі громади, депутати селищної ради, члени виконавчого комітету, а також представники громадських організацій “Не бійтеся” та фахівці проєкту USAID “ГОВЕРЛА” і ГО “ЕНДШПІЛЬ”.

Серед запрошених виступали Ірена Лісова, селищний голова, та Юрій Манілов, фахівець із залучення громадськості Проекту USAID “ГОВЕРЛА”, які привітали присутніх із завершенням розробки Стратегії і висловили сподівання на її швидку реалізацію. Віталій Данкевич, експерт проєкту “Підтримка стратегічного планування розвитку територіальних громад Рівненської, Житомирської та Полтавської областей”, що реалізовується за сприяння Проєкту USAID “ГОВЕРЛА” презентував основні аспекти Стратегії, Плану заходів та Звіту про стратегічну екологічну оцінку.

Наталія Шевчук та Наталія Древаль, фахівці з питань економіки та розвитку інфраструктури, докладно розповіли про процес розробки Стратегії, її структуру та основні положення. Вони також згадали про важливість SWOT-аналізу для визначення стратегічного бачення розвитку громади. Ірена Лісова наголосила на значущості Стратегії для громади та вдячності партнерам за підтримку у її розробці, підкресливши, що документ не статичний і буде коригуватися залежно від нових викликів. Віта Нагребецька від імені ГО “Не бійтеся” подякувала робочій групі за розробку Стратегії, яка сприятиме розвитку громади та плануванню заходів на перспективу.

Учасниками загалом було внесено пропозиції щодо більше 10 правок до основних документів, які обговорювалися.

На закінчення, Ірена Лісова оголосила про завершення громадських слухань, підкресливши, що всі питання порядку денного були розглянуті. Це підсумувало важливий крок у спільній роботі громади, експертів та партнерів задля розвитку Гришковецької селищної територіальної громади.

Слухання стали платформою не тільки для представлення результатів тривалої роботи над стратегічними документами, а й для відкритого діалогу між усіма зацікавленими сторонами. Подані під час заходу матеріали та пропозиції, отримані від представників міністерства, депутатів, членів громадськості та бізнесу, вказують на широке залучення та інтерес до розвитку громади.

Особливу увагу присутніх привернули питання соціально-економічного розвитку, екологічної безпеки, підтримки малого та середнього бізнесу, а також важливість стратегічного планування для залучення інвестицій та реалізації проектів місцевого розвитку.

За результатами слухань було наголошено на важливості подальшої співпраці всіх зацікавлених сторін у процесі реалізації Стратегії та Плану заходів. Відзначено, що реалізація цих документів сприятиме не лише соціально-економічному розвитку громади, а й підвищенню якості життя її мешканців.

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь