Газовики наголосили, що важливо перевірити в міжопалювальний період

Дата: 11.06.2024 09:11
Кількість переглядів: 67

Фото без опису

Справність димвентканалів — невідʼємна складова безпечної експлуатації газоспоживаючого обладнання. Наразі в регіоні проходять перевірки вентиляційних шахт та димвентканалів на їхню справність. У Житомирській філії ТОВ «Газорозподільні мережі України" вкотре наголошують: від справної роботи димоходів та вентиляційних каналів залежить здоров’я, а інколи і життя споживачів.

При несправних димоходах та вентиляційних каналах шкідливі продукти горіння замість того, щоб виводитися назовні, накопичуються в приміщенні. Це загрожує життю мешканців оселі, тож система димових і вентиляційних каналів завжди повинна бути цілою та справною. Для цього її треба періодично обстежувати, а у разі необхідності прочищати і ремонтувати.

Про періодичність перевірок розповів майстер відділу технічного обслуговування Житомирської філії ТОВ «Газорозподільні мережі України» Андрій Забродський: «Димові канали опалювальних печей і опалювальних котлів, які працюють сезонно, мають перевірятися один раз на рік. Якщо такі прилади працюють цілий рік — двічі на рік (навесні і восени). Димові канали опалювально-варильних печей — не рідше одного разу на шість місяців (навесні і восени)».

Відповідно до Правил безпеки систем газопостачання, відповідальність за стан димових та вентиляційних каналів у житлових будинках покладається на керівників житлово-експлуатаційних організацій, в об’єднаннях співвласників багатоквартирних будинків — на голову ОСББ, а у приватних будинках — на їх власників. Щоб акти перевірки були своєчасно надані до газового господарства, також має подбати власник. 

Житомирська філія ТОВ «Газорозподільні мережі України» звертається до мешканців області з проханням завчасно подбати про підготовку до опалювального сезону, провести обстеження, а у разі необхідності прочистити і відремонтувати димові та вентиляційні канали.

Газовики закликають неухильно дотримуватися правил експлуатації побутових газових приладів з відводом продуктів згоряння у димохід.  Життя та здоров’я  кожного споживача перш за все залежить від вибору поведінки.  

Не нехтуйте правилами безпеки!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь