Пошук

Землевпорядник – це менеджер земельних ресурсів!

Дата: 12.03.2021 15:13
Кількість переглядів: 2308

Професійне свято – День землевпорядника - відзначається в Україні щорічно у другу суботу березня з 1999 року.

Землевпорядкування — це система заходів, направлених на виконання рішень державних органів в області користування землею. Це свого роду генеральний план, який визначає характер господарства, його розміщення і розмір.

Зараз в Україні проводиться земельна реформа, і саме землевпорядники є її безпосередніми виконавцями. Від їх професіоналізму залежить, наскільки по-господарськи використовується земля, в якому стані вона буде передана нащадкам.

Землевпорядник — спеціаліст, який володіє знаннями про земельне право, земельний кадастр, землевпорядкування та управління земельними ресурсами, має відповідну освіту та належну кваліфікацію.

Адже землевпорядники є основними учасниками землевпорядної, кадастрової та оціночної діяльності, працевлаштовуються на посадах землевпорядників об’єднаних територіальних громад, в галузях економіки, що потребують вирішення земельно-майнових питань, геодезичного і геоінформаційного забезпечення, зокрема, підприємствах агробізнесу, будівельної галузі, енергетики, телекомунікації, видобутку корисних копалин, транспорту тощо.

Спеціаліст-землевпорядник повинен мати, як правило, вищу освіту за напрямком підготовки «геодезія, картографія та землевпорядкування», спеціальністю «землевпорядкування та кадастр», «землевпорядкування» або іншою близькою до «землевпорядкування» спеціальністю за освітньо-кваліфікаційним рівнем: молодший спеціаліст, бакалавр, спеціаліст або магістр.

Питання, де працювати – одне із основних питань при виборі професії.

Землевпорядник – професія важлива і необхідна як у селі, так і в місті, її рейтинг залишається незмінно високим впродовж багатьох років.

Випускники спеціальності можуть працювати у:відділах та управліннях Держгеокадастру;

центрах державного земельного кадастру;

бюро технічної інвентаризації;

землевпорядниками сільських, селищних рад та об’єднаних територіальних громад, фермерських господарств та агрофірм; агентствах з оцінки землі та нерухомості; філіях науково-дослідних інститутів землеустрою; відділах архітектури та містобудування; приватних підприємствах, що виконують землевпорядні та геодезичні роботи.

За класифікацією професій, професійна діяльність землевпорядника належить до професій типу «людина-природа». Якщо ти любиш землю, прагнеш займатися її охороною та відтворенням, тобі небайдуже навколишнє природне середовище, – обирай професію землевпорядника!

18 сентября 2020 - какой сегодня праздник, приметы и именинники, что  сегодня нельзя делать — УНИАН


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь