"ПАКУНОК МАЛЮКА"

Дата: 17.03.2021 13:50
Кількість переглядів: 719

 

             Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 25 листопада 2020 року № 1180 «Деякі питання надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка” допомога “пакунок малюка” є одноразовою безповоротною адресною соціальною допомогою сім’ям, в яких народилася дитина, а в разі відсутності матері/батька - родичам, патронатним вихователям новонародженої дитини.

Надання допомоги “пакунок малюка”, її доставка до пологових будинків здійснюється згідно з Меморандумом про взаєморозуміння між Урядом України та Управлінням Організації Об’єднаних Націй з обслуговування проектів і Дитячим фондом Організації Об’єднаних Націй у сфері соціального захисту сімей з дітьми та підтримки розвитку відповідального батьківства та проектною угодою, укладеною між Міністерством соціальної політики України та Управлінням Організації Об’єднаних Націй з обслуговування проектів.

Комплектування допомоги “пакунок малюка” здійснюється згідно з переліком дитячих товарів для комплектування одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка”, затвердженим Мінсоцполітики.

Видача отримувачу допомоги “пакунок малюка” проводиться у пологовому будинку працівником, уповноваженим головним лікарем.

У разі відсутності у пологовому будинку допомоги “пакунок малюка” її видача проводиться Відділом соціального захисту населення Гришковецької селищної ради за місцем проживання/перебування отримувача допомоги “пакунок малюка” на підставі його особистої письмової заяви.

Крім того, з початку року в пологових будинках народилося 1454 дитини, які відповідно до законодавства отримали натуральну допомогу «пакунок малюка» або отримали грошову компенсацію.

Вартість однієї одиниці товару («пакунку малюка») становить 5052 грн. 33 коп.

Громадяни, які не отримали «пакунок малюка» в натуральному вигляді протягом 30 днів з дня народження дитини з незалежних від отримувача причин, можуть звернутись за грошовою компенсацією упродовж 12 місяців з дня народження дитини.

З 1 вересня 2020 року розмір компенсації становив 5 тис грн.

Розмір грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка” з 24 жовтня 2020 року становить не менш як три розміри прожиткового мінімуму для дітей віком до шести років, установленого законом на дату подання заяви про призначення грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка”.

Розмір компенсації на сьогодні становить 5763 грн.

Виплата грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка” на дітей, народжених починаючи з 1 липня 2021 р., проводиться за бажанням отримувача замість одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка”.

Для отримання грошової компенсації батьки новонародженої дитини (мати чи батько) звертаються до 'Відділу соціального захисту населення Гришковецької селищної ради із заявою та пакетом документів (копія ідентифікаційного номера або паспорта, свідоцтво про народження дитини, довідка з пологового будинку, реквізити спеціального рахунку для виплат «пакунок малюка», відкритого в ПриватБанку).

ПриватБанк відкриває поточний рахунок отримувачу грошової компенсації із спеціальним режимом використання та видає картку для виплат «пакунок малюка».

Після зарахування коштів на карту отримувачі зможуть придбати дитячі товари у закладах торгівлі, інтернет-магазинах, які приєднались до реалізації пілотного проекту з монетизації одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка».

З метою долучення до реалізації зазначеного пілотного проєкту суб’єктів господарювання на офіційному веб-сайті Мінсоцполітики розміщено алгоритм дій для закладів торгівлі та інтернет-магазинів, які виявили бажання співпрацювати з Мінсоцполітики в рамках реалізації пілотного проекту, та додаткову угоду про приєднання до договору.

Також на офіційному веб-сайті Мінсоцполітики за посиланням https://www.msp.gov.ua/content/pakunok-malyuka.html розміщено інтерактивну карту закладів торгівлі, які приєдналися до реалізації пілотного проекту "Монетизація одноразової натуральної допомоги "пакунок малюка" та дані про роздрібні торгівельні точки з Реєстру закладів торгівлі, що приєдналися до публічного договору про реалізацію пілотного проекту.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь