Про звільнення від проходження державної підсумкової атестації учнів, які завершують здобуття початкової та базової загальної середньої освіти, у 2020/2021 навчальному році

Дата: 18.03.2021 14:43
Кількість переглядів: 469

 У зв’язку з поширенням на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, відповідно до висновків Всесвітньої організації охорони здоров’я про визнання розповсюдження COVID-19 у країнах світу ПАНДЕМІЄЮ - 25 березня 2020 року розпорядженням Кабінету Міністрів України № 338-р було переведено єдину державну систему цивільного захисту у режим НАДЗВИЧАЙНОЇ СИТУАЦІЇ. Передбачається, що такі заходи дадуть можливість забезпечити санітарне та епідемічного благополуччя населення. Встановлено режим до  30 квітня 2021 року. У Порядку проведення державної підсумкової атестації, затвердженому наказом Міністерства освіти і науки України від 07 грудня 2018 року № 1369 чітко визначено, що учні, які проживають у зоні НАДЗВИЧАЙНОЇ СИТУАЦІЇ  природного та техногенного походження, ЗВІЛЬНЯЮТЬСЯ ВІД АТЕСТАЦІЇ за рішенням Міністерства освіти і науки України або місцевих органів управління освітою. Відповідно Міністерством освіти і науки було видано наказ № 273 від 03 березня 2021 року «Про звільнення  від проходження державної підсумкової атестації учнів, які завершують здобуття початкової та базової загальної середньої освіти, у 2020/2021 навчальному році». Чи вплине це рішення на якість навчання негативно? Ні, не вплине. Відповідно до статті 17 Закону України «Про повну загальну середню освіту» до  основних видів оцінювання результатів навчання учнів належать і формувальне, і поточне, і підсумкове (тематичне, семестрове, річне) оцінювання, а також державна підсумкова атестація та зовнішнє незалежне оцінювання.  Уникнення зайвих стресів однозначно збереже імунітет і учнів, і педагогів, і батьків. Сьогодні-це важливо! Просимо з розумінням і відповідальністю поставитись до освітнього процесу в умовах НАДЗВИЧАЙНОЇ СИТУАЦІЇ та ПАНДЕМІІ. Доступ до інформації зараз величезний, як і вибір джерел здобуття її, а Учитель ніколи не відмовить допомогти зрозуміти навчальний матеріал.

 

 

Про звільнення  від проходження державної підсумкової атестації учнів, які завершують здобуття початкової та базової загальної середньої освіти, у 2020/2021 навчальному році

Наказ МОН № 273 від 03.03.2021 року

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

НАКАЗ

№ 273 від 03 березня 2021 року

Про звільнення  від проходження
державної підсумкової атестації учнів,
які завершують здобуття початкової та
базової загальної середньої освіти, у
2020/2021 навчальному році

Відповідно до статті 17 Закону України «Про повну загальну середню освіту», пункту 8 Положення про Міністерство освіти і науки України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16 жовтня 2014 року № 630, пункту 1 розпорядження Кабінету Міністрів України від 25 березня 2020 року № 338-р «Про переведення єдиної державної системи цивільного захисту у режим надзвичайної ситуації», пункту 3 розділу І, пункту 6 розділу IV Порядку проведення державної підсумкової атестації, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 07 грудня 2018 року № 1369, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 02 січня 2019 року за № 8/32979, та з метою організованого завершення 2020/2021 навчального року НАКАЗУЮ:

1. Звільнити у 2020/2021 навчальному році від проходження державної підсумкової атестації учнів, які завершують здобуття початкової та базової загальної середньої освіти.

2. Директорату дошкільної, шкільної, позашкільної та інклюзивної освіти (Осмоловський А.) забезпечити в установленому порядку подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

3. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

4. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

Міністр                         Сергій Шкарлет

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь