До уваги платників податків!

Дата: 21.04.2021 12:10
Кількість переглядів: 360

Бердичівська ДПІ ГУ ДПС у Житомирській області звертає увагу платників податків, що на рівні ДПС України проводиться співставлення між даними, вказаними підприємцями у звітності, та даними інформаційних баз за ознакою доходу «157- дохід отриманий від здійснення підприємницької діяльності». Так, за 2019 рік були встановлені розбіжності по 513 ФОП, якими у податкових деклараціях вказано обсяг отриманого доходу у розмірах менше, ніж вказано податковими агентами у розрахунку ф. 1-ДФ, на загальну суму 911,8 млн гривень. Тобто, можливі випадки заниження доходу, що підлягає оподаткуванню та не надходження відповідних податків до бюджету.

Відпрацювання встановлених розбіжностей потребує уточнення в джерелах виплати доходу. На адресу податкових агентів надсилаються запити щодо підтвердження або спростування сум доходів виплачених на користь ФОП. Після підтвердження податковими агентами фактично виплаченого обсягу доходу на користь ФОП у разі відмови надання уточнюючих податкових декларацій, матеріали передаються до управління податкового аудиту для проведення перевірок.

Підприємці запрошуються до контролюючих органів для надання пояснень щодо існуючих розбіжностей.

Враховуючи вищевикладене, з метою декларування реально отриманих доходів, пропонуємо фізичним особам-підприємцям перед поданням податкової звітності проводити звірку з податковими агентами, від яких отриманий дохід, що на даний час можливо зробити в Електронному кабінеті платника податків. 

 

                                                           Бердичівська ДПІ  ГУ ДПС у Житомирській області             


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь