В Україні щорічно 23 травня відзначається День героїв або Свято Героїв.

Дата: 23.05.2021 11:25
Кількість переглядів: 631

В Україні щорічно 23 травня відзначається День героїв або Свято Героїв. День Героїв – це день пам'яті усіх українців, що присвятили своє життя нашій з вами свободі, тих, хто боровся і захищав Україну.Воно було покликане відродити в українців героїчний дух минулих поколінь, які дали нашій історії яскраві приклади героїзму лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, січових стрільців та вояків Армії УНР, УПА та діячів ОУН. Ідея Свята Героїв виникла у середовищі українських націоналістів.  У 1941 році в Кракові відбувся Другий великий збір Організації українських націоналістів. Головною метою збору було утвердження ідей українського націоналізму і постанов, що стосуються політичного, військового, економічного та соціального життя на українських землях. 

Крім цього, Другий великий збір постановив щороку, 23 травня, відзначати День Героїв.  Дату свята було обрано не випадково – у цей день 1938 року в Роттердамі було вбито організатора українського націоналістичного руху Євгена Коновальця.  

Після початку новітньої російської агресії в цей день вшановують пам'ять про загиблих в ній захисників України.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь