Як Гришковецька громада Івана Купала святкувала!!!

Дата: 07.07.2021 13:07
Кількість переглядів: 1357

06.07.2021 року на березі  річки  Коденки в с. Старий Солотвин поблизу будиночка Рибака на острові кохання відбулося гучне святкування Івана Купала.

Дівчата плели вінки, які презентували на конкурсі  на кращий купальський вінок. Згодом за традицією дівчата  пускали на воду. Плетіння вінків на Івана Купала – одна із найвідоміших і найдавніших традицій цього свята. Ще від самого ранку дівчата збирали барвінок, м’яту, тисячолистник, інші польові квіти та трави та заплітали їх у вінки. Вважалося, що в купальську ніч рослини наділялися магічною силою, тому й вінки з них були особливими і використовувалися для цікавих обрядів. Хлопці брали участь у силових конкурсах.

 Було розведено вогнище,    яке  у пращурів символізувало сонце та очищення. Молоді люди парами  стрибали через полум'я. Також на вогнищі спалили морену.

Кажуть, що цієї ночі раз у  рік з озер та ставків, річок виходять водяники, кікімори,  русалки, а з лісу виходять мавки.

Також і у нас на святі побували кікімори, мавки, водяний, які пригощали гостей  вареничками, смаколиками та різними подаруночками.

Традиційно водили хороводи, співали тематичні пісні, проводили різноманітні конкурси, флешмоби. Гостей частували смаколиками для дітей та дорослих, а також смачною  рибною юшкою!!!

Привітали переможців конкурсу   «День родини» Вікторію Клименко та Олену Терещук –Кінзерську з родинами! 

Всіх присутніх   привітали голова громади Ірена Лісова  та староста Старосолотвинського округу Микола Андрійчук! Вони висловили побажання всім присутнім миру, добра, любові,  благословінь!

 

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь