Як підписати декларацію з лікарем собі і дитині: покрокова інструкція

Дата: 20.07.2021 14:09
Кількість переглядів: 1041

Декларація з лікарем дає право безоплатно отримувати медичну допомогу. Підписати її можна у будь-який час:

1. оберимедзаклад і лікаря за своїми критеріями

Це може бути амбулаторія біля дому, роботи, школи твоєї дитини. Перелік усіх медзакладів і сімейних лікарів можеш знайти на електронній мапі Національної служби здоров'я України (НСЗУ), інформацію про лікарів – на сайтах деяких інформаційних систем (наприклад, https://helsi.me), сайтах і соцмережах медзакладів, або розпитати в реєстратурі чи серед знайомих. 

Важливе домашнє завдання – знайти лікаря або лікарку, якому/якій зможеш довіряти. В тебе можуть бути особисті критерії вибору – як лікує конкретні хвороби, чи приїздить на виклики додому, чи можна записатись на прийом онлайн.

2. зателефонуй в реєстратуру медзакладу

Дізнайся, коли можна прийти, щоб підписати декларацію з вибраним лікарем, чи можна записатись на прийом онлайн.

Важливо також уточнити, хто вводить дані усистему. Це може бути лікар, медсестра або інший працівник (уповноважена особа). Якщо дані про пацієнта вводять уповноважені особи, то запитай, чи потрібно додатково записуватись, щоб одразу потрапити на прийом до лікаря.

3. підготуй документи 

Щоб підписати декларацію з сімейним лікарем, візьми з собою:

1) Паспорт і податковий номер. Якщо підписуєш декларацію для дитини, то крім документів одного з батьків, знадобиться також свідоцтво про народження дитини. Податковий номер дитини не потрібний. 

2) Мобільний телефон. На номер прийде СМС з кодом для підтвердження твоїх даних.

4. склади список питань, які обговориш з лікарем 

Ці питання можуть стосуватися як подальшої співпраці, так і нагальних питань по твоєму здоров'ю. Подумай, що важливо для тебе зараз.

5. підпиши декларацію

Лікар, медсестра або уповноважена особа медзакладу введе твої дані в систему, верифікує їх через мобільний, а потім роздрукує два примірники, які ти маєш уважно прочитати і підписати.

6. сплануй з лікарем подальшу взаємодію

Уточни у свого сімейного лікаря або лікарки, як записуватись надалі, коли і які профілактичні огляди треба пройти, перевірте карту щеплень.

Підписання декларації займає до 10 хвилин. Її не треба оновлювати або продовжувати. В будь-який момент можна підписати її з іншим лікарем, і попередня анулюється автоматично, без незручних розмов.

Маєш питання? Звони за телефоном: 097 620 87 85 Тетяна Войцахівська, директор комунального некомерційного підприємства«Центру первинної медико-санітарної допомоги»Гришковецької селищної ради.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь