Пошук

Відбувся регіональний форум «Житомирщина цифрова»під егідою Міністерство цифрової трансформації України на базі Державного університету "Житомирська політехніка".

Дата: 11.11.2022 16:13
Кількість переглядів: 218

 

Сьогодні Регіональний форум «Житомирщина цифрова» зібрав разом провайдерів цифрових змін та голів громад області. Форум проходить під егідою Міністерство цифрової трансформації України на базі Державного університету "Житомирська політехніка".

Житомирщина була та залишатиметься активним учасником цифровізації та впровадження сучасних технологій. Адже цифрова трансформація усіх галузей – це запорука покращення життя жителів області. Спільно з профільними міністерствами ми успішно втілюємо велику кількість продуктів, які щодня роблять життя українців простішим. Серед них – Е-малятко, Е-health, ковідні сертифікати, сервіси для автовласників та багато інших, без яких важко уявити теперішнє життя. 

Один з найважливіших напрямків, який активно опановує цифрові сервіси – це медицина. Зараз електронною системою в області користується майже 20 тисяч жителів громад щомісячно, протягом року в системі оновлюється інформація про стан здоров’я майже 500 тисяч пацієнтів, що звертаються за допомогою в лікарні Житомирщини. Завдяки цьому лікуючий медик може побачити історію хвороб не на паперовій картці, а в єдиній базі, що дозволяє максимально повно враховувати попередні захворювання при діагностиці та подальшому лікуванні. Віднедавна в Україні введений в дію електронний лікарняний. Тож пацієнта на шляху до одужання все більше супроводжують цифрові послуги. 

Під час війни ми особливо змогли оцінити переваги цифровізації при наданні соціальних послуг, де відбувається чи не найбільше комунікацій між людьми й Державою. Особливо це стало при нагоді, коли мільйони українців вимушені були рятуватися від війни та шукати нове більш безпечне місце для життя. Зараз на Житомирщині перебуває 74 тисячі українців з інших областей України. Відновлення документів, тимчасове посвідчення особи, надання матеріальної допомоги для тимчасового проживання та багато іншого було забезпечено саме з використанням цифрових сервісів. Наразі у всіх 46 ЦНАПах Житомирщини можна підтвердити особу з документами в Дії та поділитися цифровими копіями. Тож якщо у вас є паспорт у застосунку, ви можете сміливо вирушати до центру зі смартфоном.

Війна також підштовхує нас до того, щоб ми застосовували в навчанні все більше цифрових технологій. Ще в ковідні часи вчителі та учні навчилися користуватися Zoom, Skype, Google Classroom. Нині ці навички допомагають їм проводити воєнну дистанційку. А ще дають змогу мільйонам українських переселенців продовжувати освіту з будь-якої точки світу. 

Ще одним потужним напрямком став спільний проєкт приєднання інтернету до маленьких сіл та містечок Житомирщини – до соціальних закладів, шкіл, садочків, адміністративних центрів, пожежних частин та інших об’єктів. Завдяки спільній роботі Держави, області та громад вперше в історії до оптичної мережі було під’єднано понад 350 сіл у 46 громадах Житомирщини. Для розбудови мережі оптичного інтернету територіальні громади отримали понад 42 мільйони гривень. Це дозволило суттєво покращити надання послуг для 80 тисяч мешканців цих громад.

Впевнені, що за підсумками форуму його учасники визначать для себе нові напрямки розвитку цифрових сервісів для своїх громад. Працюємо задля людей, розвиваємо нашу Державу та наближаємо Перемогу! Слава Україні!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь