Відбулось розширене засідання підсумкової колегії відділу освіти, молоді та спорту Гришковецької селищної ради.

Дата: 31.12.2022 18:14
Кількість переглядів: 189

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

28 грудня відбулось розширене засідання підсумкової колегії відділу освіти, молоді та спорту Гришковецької селищної ради.

Розпочалась колегія виконанням гімну України та хвилиною пам'яті тим, хто сьогодні ціною власного життя дав нам можливість навчати дітей. На засіданні підводились підсумки виконання плану роботи відділу за 2022 рік формувались завдання на 2023 рік. Про особливості 2022 року сказано багато, адже 24 лютого внесло корективи і у плани, і у життя.

У вступному слові начальник відділу освіти Валентина Муренко передала подяку Віталію Бунечко колективам закладів освіти, педагогам за роботу в умовах воєнного стану, за стремління навчати дітей навіть у війну, за волонтерство, за постійну підтримку ЗСУ, за те, що називається самовідданістю. У співдоповідях з основних питань, які розглядались, директори закладів дошкільної освіти (ГошаН.П.Рейський ЗДО, Мосійчук С.Ф.,Осиківський ЗДО, Тетерук Б.В. Скаківський ЗДО, Ярошенко Т.Д. -вихователь Старосолотвинський ЗДО) демонстрували вимоги до внутрішньої системи якості освіти у закладах дошкільної освіти, способи розвивати вихованців, розповідали і про вміння ще з 2020 року вести дистанційну освіту. Грунтовні виступи про стан роботи з обдарованими учнями (Кухарчук О.А., Половецький ліцей) , про профілактику жорстокості та насилля над дітьми, роботи з дітьми групи ризику; про забезпечення права на освіту дітей з особливими потребами (Ніщенко О.П., Гришковецький ЗДО, Гаврилюк І.В., Гришковецький ліцей, Комарова І.В., Рейський ліцей) супроводжувались прикладами, здобутками. Як висновок для роздумів керівників - головний спеціаліст відділу освіти Аліна Дідичук запропонувала діаграми – дослідження, про вивчені відділом впродовж навчального року питання.

Відділ освіти, молоді і спорту таку назву має не випадково-це система роботи з названих напрямків. Обговорюючи завдання на 2023 рік, зупинились на здобутках і планах, зокрема у напрямку розвитку фізичної культури, спорту та молодіжного руху, адже Молодіжна рада створена, а тепер іде формування навиків роботи з молодддю спільно з іншими відділами громади. У виступі –звіті Дмитра Осецького - учителя історії Половецького ліцею, учасника трьохденного тренінгу «Фахівець з національно- патріотичного виховання» (організованого Управлінням національно- патріотичного виховання молоді та спорту ЖОВА.

Окрема подяка Світлані Гресь за ґрунтовну роботу, прозвучало чітке сучасне розуміння процесу формування національної свідомості, патріотизму молоді, іі готовності брати на себе відповідальність за новаторство і розвиток суспільства вільної і розвинутої європейської держави Україна, яка виборола своє право на гідне місце у світі. Дмитро Осецький разом з директором закладу Тетяною Кирисюк розповіли про нові підходи в організації участі учнів і молоді у Всеукраїнській військово- патріотичній грі «Джура».

«Якщо ми не виховаємо патріотів у своїй країні, то їх виховає у нас чужа держава», - резюмував Дмитро. ( До речі, після колегії стало відомо , що Половецький ліцей має диплом про чергову перемогу у «Джурі»!)

Директор Гришковецького ліцею, опорного закладу, Володимир Вержибок, показав усім присутнім, матеріали надіслані ЮНІСЕФ: література, наочний матеріал, які були надані безкоштовно, збагатили освітнє середовище навіть такого обладнаного закладу. Не можна було не згадати й про фінансову підтримку, надану на розвиток опорного Гришковецького ліцею. У планах відділу подальша співпраця з громадськими організаціями. 

Волонтерство освітян заслуговує окремої уваги. Продовжуємо роботу: маскувальні сітки, продуктові набори, увага до сімей вимушених переселенців, увага до тих дітей, хто навчається за кордоном…

Про плани на 2023….У планах відділу на 2023 рік масштабні роздуми про стем-освіту, про цифровізацію освіти, про розвиток позашкілля та охоплення ним дітей громади, про…спартакіаду освітян…велику батьківську конференцію у громаді... 

«Освіта сьогодні повинна при своїй класичній суті бути відкритою, мобільною, доступною та готовою до інтеграції»- таким був лейтмотив завдань на 2023. Закінчували колегію приємною процедурою вручення дипломів за участь у конкурсі «Зимова казка», адже завдяки розробленим критеріям на регіональному рівні в цьому обласному конкурсі у нас, у Гришковецькій громаді, взяли участь і дошкільники- всього отримали нагороди 23 учасники від шкіл і 23- від закладів дошкілля (дякуємо батькам за активну і творчу участь у конкурсі). На обласний етап відправлено кращі роботи.

Спільною колядкою за вкритим вишиваною скатертиною столом закінчили конференцію. Слава Україні! Героям слава! Бажаємо миру, добра і перемоги нам усім! Віримо, що усі плани здійсняться! Дякуємо ЗСУ за захист і надану можливість бути в освітньому процесі.

Все буде Україна

Перемога за нами!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь