Пошук

Вшанування пам'яті жертв Голокосту

Дата: 27.01.2023 11:07
Кількість переглядів: 184

Фото без опису

Ми пам'ятаємо...

Сьогодні ми разом зі всім світом вшановуємо пам’ять жертв Голокосту - однієї з найстрашніших та найжорстокіших сторінок історії людства ХХ століття.

Голокост. У цьому слові закодовані трагедія єврейського народу та пам'ять про мільйони життів, які насильницьки загинули.

Це скорботний урок для всього людства, застереження про небезпеку расизму, ненависті й нетерпимості, який завжди нагадуватиме про страшні наслідки одержимої ідеології, яку сповідували прихильники фашизму.

Українці завжди пам'ятатимуть найстрашніший злочин нацизму згадуючи Освенцим, Варшавське гетто, Бабин Яр.

Через жахи гетто і нацистських таборів смерті пройшла безкінечна кількість чоловіків, жінок, дітей, і лише деяким з них вдалося вижити. Тисячі закатованих людей, зламаних доль, зруйнованих родин.

Щодня ідеологи фашизму вбивали безневинних.

Ті, хто залишився в живих, своїм життям демонструють силу людського духу. Вони є живим підтвердженням того, що тиранія ніколи не переможе.

У День скорботи та пам’яті ми схиляємо голови перед тими, хто загинув під час страшних подій тих часів та згадуємо українців, які намагалися їм допомогти, ціною власного життя. Приєднуємося до світової печалі й співчуваємо болю та втраті, ім’я якої Голокост. Це світова рана, яку не вилікувати. Але пам'ять про найтяжчий гріх і злочин - проти людяності - повинна жити заради того, щоб більше ніколи не повторилися подібні трагедії, які прокотилися Україною й світом у минулому столітті.

Все більше часу відділяє нас від тих страшних подій. Україна йде європейським шляхом. Ми будуємо наше суспільство на основі принципів демократії, гуманізму, толерантності та соціальної справедливості. У ньому немає і не повинно бути місця расовому насиллю та агресії.

Ніколи не допустити знову - наш обов'язок перед мільйонами невинних жертв та перед майбутнім поколінням.

Ми пам'ятаємо і ніколи не забудемо!

Миру усім нам, наснаги та сил!

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь