28 СІЧНЯ — ДЕНЬ ЗАТВЕРДЖЕННЯ ДЕРЖАВНОГО ПРАПОРА УКРАЇНИ!

Дата: 28.01.2023 17:57
Кількість переглядів: 131

Фото без опису

У цей день, 31 рік тому, Верховна Рада України офіційно затвердила синьо-жовтий стяг Державним Прапором України.

«Затвердити Державним Прапором України національний прапор, що являє собою прямокутне полотнище, яке складається з двох рівних за шириною горизонтально розташованих смуг: верхньої – синього кольору, нижньої – жовтого кольору, зі співвідношенням ширини прапора до його довжини 2:3» – саме це визначення було затверджено Постановою Верховної Ради України № 2067-ХХ1 від 28 січня 1992 року.

Державний Прапор як символ країни є втіленням національної єдності, чесності та гідності, традицій державотворення, історії та сьогодення. В усі віки і в усіх народів держаний прапор був однією з найвищих і найшанованіших святинь.

Кольори державного прапора символізують синє мирне небо та жовті пшеничні поля. Хоругви таких барв були і запорізьких козаків. А стяг сучасного виду вперше публічно зафіксований 25 червня 1848 року у Львові. Його розмістили над місцевою ратушею як національний прапор. Після 1905 року синьо-жовтий прапор почали використовувати і в Центральній та Східній частинах України. Згодом у часи визвольної боротьби, починаючи з 1917 і закінчуючи 1950 роками, стяг синьо-жовтої барви був прапором Української Народної республіки, Карпатської України та Української держави 1941 року. А 23 серпня 2004 року Указом Президента України затверджено День Державного Прапора України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь