Правильний обігрів пічками, буржуйками та камінами
Низька температура в оселях змусила багатьох українців вдатися до альтернативних способів обігріву.
І хоча пічки, каміни та буржуйки стали джерелами порятунку від холоду, користуйтеся ними вкрай обережно:
🔹 стежте, щоби печі не перегрівалися;
🔹 не користуйтеся піччю, якщо в ній чи димарі є тріщини;
🔹 регулярно очищайте димоходи від сажі;
🔹 прибийте металевий лист до підлоги перед пічкою/буржуйкою/каміном;
🔹 розпалюйте печі/буржуйки/каміни дровами, а не бензином, гасом чи подібними рідинами;
🔹 тримайте горючі предмети якнайдалі від опалювальних приладів;
🔹 не використовуйте вентиляційні та газові канали замість димоходу;
🔹 тримайте під наглядом розтоплені печі, каміни та буржуйки;
🔹 щільно зачиняйте дверцята опалювального приладу;
🔹 не використовуйте буржуйки з несправними чи засміченими трубами;
🔹 встановіть датчики диму в приміщеннях.
❗ Буржуйки можна встановлювати лише в приватних будинках до двох поверхів.
Ця публікація створена ГО «Інтерньюз-Україна» в межах проєкту «Безпека (Ци)Вільних», який реалізується за підтримки HOVERLA / проєкт USAID в Україні. ДСНС України