Відбулося друге засідання робочої групи з оновлення Стратегії розвитку Гришковецької територіальної громади на період до 2027 року

Дата: 19.10.2023 18:54
Кількість переглядів: 105

Стратегічне бачення розвитку Гришковецької територіальної громади на період до 2027 року: SWOT - аналіз 18 жовтня 2023 року в Гришковецькій територіальній громаді в смт. Гришківці о 9.00 год. відбулося друге засідання робочої групи з оновлення Стратегії розвитку Гришковецької територіальної громади на період до 2027 року В засіданні взяли участь члени робочої групи на чолі з головою громади Іреною Лісовою, експерт проєкту «Підтримка стратегічного планування розвитку територіальних громад Рівненської, Житомирської та Полтавської областей», що реалізовується за сприяння Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Віталій Данкевич та інші стейкхолдери.

При окресленні Стратегічного бачення розвитку Гришковецької територіальної громади на період до 2027 року, встановлено, що громада володіє важливими сильними сторонами, до яких належать вигідне логістичне положення завдяки проходженню основних транспортних магістралей, наявності залізничної станції та близькості до крупних міст. Кліматичні умови сприяють розвитку сільськогосподарських культур, а також існують перспективи для розширення тваринництва, рослинництва та крафтового виробництва. Однак, серед слабкостей громади виокремлюється відсутність генеральних планів забудови, проблеми з транспортним сполученням між населеними пунктами та погіршення стану доріг.

Також громада зіткнена з відсутністю великого бізнесу та недостатньо розвиненим промисловим виробництвом. У контексті актуальних глобальних викликів, серед яких відзначаються кризові фактори, такі як воєнні дії та постконфліктна реконструкція, ревізія стратегії розвитку територіальних громад визначається як пріоритетний напрям для забезпечення стабільності та довгострокового процвітання. Передбачувані виклики можуть трансформуватися у стратегічні можливості при ефективному управлінні. На засіданні, до участі в якому були залучені представники місцевої адміністрації, представники бізнес-спільноти, громадських організацій та активісти громади, акцентувалася увага на необхідності адаптації стратегії до сучасних реалій, оптимізації використання потенційних переваг та нейтралізації існуючих ризиків.

Підкреслили критичну важливість розробки дієвої стратегії для забезпечення сталого розвитку громади в майбутньому. Під час другого засідання експерт Віталій Данкевич презентував учасникам подальші кроки з оновлення Стратегії розвитку Гришковецької територіальної громади на період до 2027 року Розробка Стратегії розвитку громади здійснюється експертною підтримкою громадської організації «Ендшпіль» в рамках її проєкту «Підтримка стратегічного планування розвитку територіальних громад Рівненсько, Житомирської та Полтавської областей», що став можливим завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА».

Цей захід не обов’язково відображає погляди USAID та уряду США.

З метою розробки проєкту плану заходів оголошується збір проєктних ідей. Усі бажаючі можуть надсилати на електрону пошту grushkivci@ukr.net

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь