1 грудня Держпраці розпочинає інформаційну кампанію «Трудовий договір: твій пасок безпеки у світі праці!»

Дата: 06.12.2023 14:04
Кількість переглядів: 114

Фото без опису

Трудовий договір – це надважливий документ у роботі, але інколи його ігнорують. Він як ремінь безпеки в авто: для деяких здається непотрібним, але насправді дуже важливий. Люди часто думають, що можуть обійтись без нього, сподіваючись, що усе буде добре.

1 грудня Держпраці розпочинає інформаційну кампанію «Трудовий договір: твій пасок безпеки у світі праці!», яка спрямована на вирішення проблеми незадекларованої праці в умовах воєнного стану.

Головною метою кампанії є попередження та/або усунення порушень законодавства про працю при оформленні трудових відносин. Інспектори праці будуть відвідувати роботодавців та консультувати щодо правильного оформлення трудових відносин.

Кампанія спрямована на роботодавців, які здійснюють господарську діяльність, проте уникають офіційного укладення трудових договорів з найманими працівниками, а також на працівників, які хочуть або зголосилися працювати без укладення трудових договорів.

Іноді і роботодавці, і працівники не хочуть обмежувати себе договором, вважаючи, що все обійдеться й без офіційних паперів. Проте, якщо виникають проблеми, наприклад, працівник втрачає роботу або роботодавець зазнає збитків, тоді усім стає зрозуміло, що без договору все набагато складніше.

Трудовий договір допомагає обом сторонам краще розуміти свої права та обов’язки.

Держпраці закликає працівників і роботодавців дотримуватися законодавства про працю та укладати трудові договори. Такий підхід сприятиме створенню справедливих і безпечних умов праці для всіх та зміцненню економіки нашої країни.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь