5 способів, як перетворити перекус в корисну звичку

Дата: 10.01.2024 13:42
Кількість переглядів: 294

Фото без опису

Дієти провокують постійний голод, змушують вас частіше думати про їжу і перекуси? Або тягнетеся до печива від нудьги або стресу? Пора дізнатися, як налагодити відносини з їжею і перетворити перекушування в корисну звичку.

 

Замість чаю/кави пийте воду

 

Записуйте, що їсте

 

Все з’їдене бажано фіксувати в спеціальному додатку або в зошиті. Ті, хто ведуть облік споживаної їжі, в середньому за півроку втрачають в два рази більше зайвої ваги. Коли ви зрозумієте, що в раціоні п’ять булочок, три тарілки супу, два види напоїв з цукром або варенням, плюсом морозиво або жирна котлета, то практично разом прийдете до думки, що переїдаєте. Так ви зможете контролювати себе і замість повноцінного прийому їжі влаштовувати невеликий перекус. Тим самим виробите здорові відносини з їжею і корисну звичку.

 

Придумайте заміну утамувачам стрессу

 

Під час стресу багато людей схильні тут же бігти до холодильника. Однак їжа не найкращий варіант при нервах і проблемах на роботі або в особистому житті. Слід замінити бажання поїсти на інші утамувачі стресу: розмова з мамою чи подругою, творче хобі, захоплення, спорт.

 

Вечеряйте перед дзеркалом

 

Обідній стіл перед дзеркалом – відмінна ідея для тих, хто хоче зробити з їжі корисного помічника. Це змушує людей порівнювати свої звички зі стандартами правильного харчування. Споживання шкідливої їжі перед дзеркалом здається ще огиднішим, тому після введення подібної звички стає простіше від шкідливостей відмовитися.

 

Вибирайте правильне харчування

 

Це найскладніша звичка, якої потрібно дотримуватися не тільки заради схуднення, а для набуття здорового способу життя. Раціон повинен бути збалансованим: містити вітаміни і мінерали, збалансований за вмістом білків, жирів і вуглеводів. Різноманітні продукти допоможуть вгамувати голод, відчувати себе завжди добре, не страждати від переїдання.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь