В Комунальному закладі "Публічна бібліотека" Гришковецької селищної ради провели історико-патріотичну годину пам'яті та патріотичної пісні «Герої Крут – незгасимий вогонь української волі»

Дата: 29.01.2024 15:44
Кількість переглядів: 255

   29 січня 1918 року відбулася надзвичайно трагічна подія в українській історії – бій під Крутами, який набув для українського народу символічного значення, став легендою, прикладом героїзму і жертовності молодого покоління в боротьбі за незалежну Україну.  З метою вшанування пам’яті загиблих під Крутами  в КЗ "Публічна бібліотека" Гришковецької селищної ради  провели історико - патріотичну годину пам' яті та патріотичної пісні    «Герої Крут – незгасимий вогонь української волі».
   Присутні отримали інформацію про перебіг історичних подій  понад столітньої давності та  бій, що відбувся на залізничній станції Крути. Тоді  українські студенти і гімназисти на кілька днів стримали наступ російсько-більшовицьких військ. Це дало змогу виграти час, щоб визнати на міжнародному рівні нашу молоду державу — Українську Народну Республіку.
    А потім всі присутні  слухали та підспівували разом патріотичні пісні.
  Лейтмотивом заходу було проведення паралелі між подвигом героїв Крут та героями сучасної російсько-української війни. Під час заходу говорилося про необхідність згуртованості народу України та підкреслювалося, що саме це дозволить сьогодні перемогти агресора.
  Україна пишається своїми Героями. Пам’ять про них, як і та велична слава, за яку вони боролися  і продовжують боротися тепер – невмируща.
   Вічна їм слава!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь