Пошук

ВІДДІЛ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ ГРИШКОВЕЦЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ ПОВІДОМЛЯЄ

Дата: 18.11.2021 16:09
Кількість переглядів: 457

  ВІДДІЛ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ ГРИШКОВЕЦЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ ПОВІДОМЛЯЄ:

Збільшення субсидій на 50% та хто має право на отримання виплат.

У період «червоних» зон карантину субсидії на оплату комунальних послуг збільшуються на 50%. Але ті громадяни, які мають борг перед постачальниками комунальних послуг, кошти отримати не зможуть.

Якщо є великий борг і його не можливо погасити одним платежем, то сім’ї можуть укласти договір реструктуризації та отримати субсидію. Реструктуризація передбачає, що з боржником розроблять графік погашення боргу, аби втратити субсидію, потрібно мати борг від 340 грн.

«При цьому, якщо такий договір буде укладено протягом двох місяців з початку опалювального сезону, житлову субсидію буде призначено з початку опалювального сезону».

Також без соціальної допомоги на оплату комуналки залишаться і ті, у кого є борг зі сплати аліментів. Крім того, налічуються певні обмеження щодо доходу. Сім’я може отримати субсидію в тому випадку, коли на оплату комунальних послуг витрачається більше 15% від доходу сім’ї.

Як збільшили допомогу на комуналку?

Українці отримують допомогу на оплату того обсягу комунальних послуг, який не перевищує соціальних нормативів. На час карантину в тих регіонах, де запровадили "червону" зону, ці нормативи збільшили на 50%. Як наслідок, наполовину збільшиться розмір субсидії.

Для деяких сімей ідеться про понад тисячу гривень на місяць. Водночас, як тільки регіон вийде із «червоної» зони, норму знизять.

Від чого залежить розмір субсидії?

Сума допомоги від держави на оплату комуналки розраховується індивідуально кожної сім’ї. Вона залежить від таких показників:

- дохід;

- склад сім’ї;

- розмір житла;

- норми споживання води, електроенергії та газу.

Іншими словами, люди одержать кошти на оплату не всіх комунальних послуг, а лише в межах нормативів споживання. У середньому українці платять за комуналку близько 15% від свого сукупного доходу. Але пенсіонери, у яких прибутки мінімальні, можуть розраховувати і на більшу допомогу.

При цьому передбачено, що на період карантину для регіонів із встановленим "червоним" рівнем епідемічної небезпеки розрахунок житлових субсидій проводиться з урахуванням збільшених на 50 відсотків соціальних нормативів, у межах яких надається субсидія на оплату централізованого постачання холодної та гарячої води, водовідведення, електроенергії та природного газу для приготування їжі і підігріву води незалежно від кількості днів дії карантину зазначеного рівня епідемічної небезпеки на місяць.

Діючий порядок призначення житлових субсидій передбачає їх розрахунок на соціальні нормативи. Ці нормативи визначено постановою Кабінету Міністрів України від 6 серпня 2014 р. № 409 “Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування” (зі змінами)

У Житомирській області запроваджений «червоний рівень» епідемічної небезпеки.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь