Пошук

Садиба Михайла Чайковського у селі Гальчин стає цікавою та відомою

Дата: 12.03.2023 23:23
Кількість переглядів: 352


Туристи замовляють екскурсії, молодь - кінопокази та квести, жителі та гості громади – дегустацію унікальної місцевої страви «Білий борщ».
 
Але 12 березня вперше маєток став майданчиком  студентських активностей. Експертно-консультаційного центру з розвитку громад і територій  географічного факультету КНУ імені Тараса Шевченка завітав з проєктом «Територія: погляд зсередини».
 
Проєктна група розпочала свій робочий день екскурсією маєтком, під час якої, екскурсанти відкрили для себе багато невідомих та цікавих фактів про життя непересічного і авантюрного чоловіка. Цікавою була і екскурсія до місцевої церкви, адже будівля зберігає таємниці та загадки.
 
Творчі студенти презентували креативний проєкт перетворення садиби Михайла Чайковського на сучасний культурно-просвітницький простір «Чайковський Space».
 
А потім молодь занурилася з головою у роботу: малими групами досліджували присадибну територію, вивчали всі плюси та мінуси з урахуванням ландшафту для подальшого створення у Гальчині відпочинкового комплексу для всієї родини.
 
І як результат - амбітні, а подекуди й фантастичні презентації  проєктів реновації маєтку з цікавезними локаціями та інфраструктурними розв’язками.
 
Місцевим господиням вдалося здивувати гостей обідом на свіжому повітрі: автентичний білий борщ з заквашеним цукровим буряком, зварений у баняку, домашні пампушки з часничком,  смажена картопелька на вогнищі, струдлі з  яблуками та смачний узвар пришлись до смаку усім.
 
Дружня недільна комунікація переросла в нові амбітні ідеї та цікаві плани, але про це вже іншим разом!!!

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь