Про нові можливості для молоді громади у маєтку Михайла Чайковського

Дата: 21.03.2023 12:53
Кількість переглядів: 148

Фото без описуГришковецька громада отримала можливість, через конкурсний відбір, пройти трьох модульне навчання інструментам волонтерського менеджменту та неформальної освіти від відомої громадської організації "Будуємо Україну Разом" у рамках довгострокової співпраці громад та БУР.   

Активне навчання тривало три дні у казковому місті Лева. Всі навчальні активності та неформальне спілкування  відбувалося у сучасному Центр професійної освіти Боско, який має чудовий навчальний корпус, комфортний хостел, зручні навчальні майстерні, цікаву бібліотеку, крутий спортивний зал та спортивний майданчик.

Відібрані команди представляли громади з Дніпропетровської, Закарпатської, Житомирської, Рівненської, Черкаської, Чернігівської, Хмельницької областей. Знайомилися через ігрові активності, які моментально зближували всі команди. Багато говорили про створення та розвиток БУР, який виник у 2014 році, як волонтерська акція з відновлення будинків, знищених війною на сході України.

Сьогодні волонтери "Будуємо Україну Разом" відбудовують постраждалі від війни об’єкти, облаштовують тимчасові та довготривалі прихистки для тих, хто втратив свій дім через агресію росії, створюють молодіжні центри для творчої та підприємливої молоді,  стають амбасадорами змін у громадах.

БУР має унікальну модель підсилення молоді через волонтерство, неформальну освіту, фінансування бізнес та освітніх проектів, менторство та формування довіри, які  вже успішно застосували в 87 містах по всій Україні.

Доєднатися до спільноти БУР та пройти круті активності з місцевою молоддю  -  це мрія кожної команди-учасниці. Всі команди отримали підтримку від ментора та змогли зрозуміти проблематику, вибудувати  логічну програму розвитку та презентувати свій власний проєкт з «продуктами»: БУРтабір, БУРчик, БУР толока, довгострокове волонтерство.   

Анастасія Драчук, Олексій Лавриненко та інші члени команди БУР усі дні навчали, розважали та опікувалися командами. Створювали суперову атмосферу в аудиторії, слухали та чули кожну команду, організовували вечірні екскурсії легендарним містом.

Позитивні емоції залишаться надовго, адже поруч активна молодь, яка прагне змін і може досягти крутих результатів. Їх віра, праця та щирість вже допомагає вирішувати сьогоднішні виклики.  

У нашої команди попереду ще онлайн тренінги, робота з менторами та доопрацювання проєктної  заявки. Радіємо разом з нашими друзями Експертно-консультаційний центр з розвитку громад і територій, Географічний факультет КНУ імені Тараса Шевченка.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь