В Комунальному закладі "Публічна бібліотека" Гришковецької селищної ради провели історико-патріотичну годину пам'яті та патріотичної пісні «Герої Крут – незгасимий вогонь української волі»

Дата: 29.01.2024 15:44
Кількість переглядів: 268

   29 січня 1918 року відбулася надзвичайно трагічна подія в українській історії – бій під Крутами, який набув для українського народу символічного значення, став легендою, прикладом героїзму і жертовності молодого покоління в боротьбі за незалежну Україну.  З метою вшанування пам’яті загиблих під Крутами  в КЗ "Публічна бібліотека" Гришковецької селищної ради  провели історико - патріотичну годину пам' яті та патріотичної пісні    «Герої Крут – незгасимий вогонь української волі».
   Присутні отримали інформацію про перебіг історичних подій  понад столітньої давності та  бій, що відбувся на залізничній станції Крути. Тоді  українські студенти і гімназисти на кілька днів стримали наступ російсько-більшовицьких військ. Це дало змогу виграти час, щоб визнати на міжнародному рівні нашу молоду державу — Українську Народну Республіку.
    А потім всі присутні  слухали та підспівували разом патріотичні пісні.
  Лейтмотивом заходу було проведення паралелі між подвигом героїв Крут та героями сучасної російсько-української війни. Під час заходу говорилося про необхідність згуртованості народу України та підкреслювалося, що саме це дозволить сьогодні перемогти агресора.
  Україна пишається своїми Героями. Пам’ять про них, як і та велична слава, за яку вони боролися  і продовжують боротися тепер – невмируща.
   Вічна їм слава!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь