Частина ІІ: Тестовий велосипедний маршрут Гришковецькою громадою

Дата: 11.07.2022 12:00
Кількість переглядів: 496

Фото без описуТестовий велосипедний маршрут Гришковецькою громадою: Гришківці-Осикове-Катеринівка-Гвіздава-Катеринівка-Осикове-Гришківці.

26 км надзвичайно мальовничих та цікавих.

Стартували, як завжди, від центральної садиби. Погода видалася вдалою для подорожі: приємний вітерець, невеличкі хмаринки та 25 градусів за Цельсієм створили легкість для активного крутіння велосипедних педалей. Мабуть це приємний бонус за попередню поїздку в 36-градусну спеку.Фото без опису

Жвавий автомобільний рух від Гришківець до Осикове вирішили оминути, а перевагу надати нешироким, інколи порослим, стежкам.

Фото без описуОсиківський округ «відкрився» домашньою церквою Святого Йосипа, яка стала прихистком для українців від російської війни; цікавою та сучасною центральною частиною села, яку вже з самого ранку прибирали місцеві жителі; панською алеєю, що зберіглася до сьогодні; старими покинутими хатинами, які манять зазирнути у старі шибки та розповісти родинну таємницю; лісовою галявиною, що створена місцевим жителем, з плетеним тином, різнокольоровими глечиками, з локаціями для відпочинку, приготуванням їжі та занять спортом.

Фото без описуВсе це супроводжувалося квітучими подвір’ями яскравих кольорів; привітними місцевими людьми, що дозволяли заходити у приватні садиби та розповідали власні історії; цікавим лісом, що оберігає своїх маленьких «мешканців», які вже не бояться туристів та дають змогу помилуватися собою; зелено-жовтими полями з блакитним мирним небом. Від цих кольорів дійсно захоплює дух, забуваєш про час та події, просто дивишся та насолоджуєшся! Адже починаєш розуміти, що краса завжди поруч!!!

Фото без описуРозповіді місцевих та таємні стежки полями, лісами привели до молодої приватної плантації фундука. Рівненькі рядочки, зорані міжряддя, кольорові зелено-червоні листочки, молоді горішки, які ще м’які та доступні лише для споглядання створюють атмосферу нового та цікавого.

Покидаючи старостинський округ розумієш, що людська праця та любов до української землі обов’язково принесуть мир, спокій та благополуччя.

Далі маршрут котився до села Гвіздава, яке відоме духовністю та новим костелом. Кожна хатина, яку зустрічали, має невеличкий хрестик на зовнішній стіні. Якщо відверто - неймовірна атмосфера спокою та віри!

Фото без описуВеличний костел Непорочного Серця Діви Марії у Гвіздаві, який ще облаштовується, зустрів відкритими дверима та можливістю самостійно зазирнути в потаємні кімнати, блукати поверхами та торкатися великої духовної культури. Неймовірна довіра та звичайне спілкування з братом Єжи створили бажання повернутися ще раз. До речі, храм настільки масштабний, що неможливо «зловити» для фото. Різні ракурси так і не показали велич та помпезність. Отже, маємо привід повернутися ще раз!!!

Зворотна дорога стала мовчазною та спокійної. Адже духовні місця змушують «зачинитися та розібратися» у собі.

Велоподорож створена проєктом "Creative Galchynets". Грантовий сезон Українського культурного фонду 2022.

Більше фото та відео на сторінці Facebook.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь