Новини

05 Лютого, 2024 р., 09:04
ШОВКАЛЮК Богдан Володимирович
03 Лютого, 2024 р., 09:55
Віталій перебував у запеклих та відважних боях та в березні 2022 року став на захист нашої країни, її незалежності та територіальної цілісності, за спокій сердець та за майбутнє кожного з нас.
02 Лютого, 2024 р., 08:34
Почесним нагрудним знаком ГОЛОВНОКОМАНДУЮЧОГО ЗСУ «ЗА ЗБЕРЕЖЕНЕ ЖИТТЯ» відзначено наказом 3128 від 29.11.2023 року
31 Січня, 2024 р., 13:05
Іmpact Force оголосила про початок набору до навчально-оздоровчої програми «ReStart Свідомості», розробленої з метою психологічної реабілітації та соціальної адаптації жінок-ветеранок та жінок – членів сімей ветеранів.
31 Січня, 2024 р., 09:03
«ЗОЛОТИМ ХРЕСТОМ» Головнокомандувача Збройних Сил України В.Залужного за визначні бойові заслуги НАГОРОДЖЕНО
31 Січня, 2024 р., 08:23
Щастя дітям, коли батьки доживають до віку- 90 років і більше!
30 Січня, 2024 р., 08:10
Бій під Крутами для Українського народу став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність. Молоді студенти майже не знайомі з військовою справою вступили в нерівний кровавий бій з більшовиками. Юнаки мужньо відбивали атаки ворога, не залишаючи своїх позицій. Проти них наступали матроси Балтійського флоту - їх було майже 6 тисяч досвідчених вояків, а борців за волю України біля 300. Бій був запеклий і тривав зранку до пізнього вечора. Молоді воїни билися відчайдушно, та коли комендант дав наказ відступати, він не був почутий. Студенти пішли на смерть, адже набоїв у них вже не було, бо їм було видано лише три на особу. Вони шли на ворога з багнетами. І падали, падали в нерівному бою. Коли настала ніч, на крутянських полях лежали сотні трупів. Ціною власного життя студенти призупинили наступ на Київ. Попри те, що за 100 років не змінився ні ворог, ні його методи війни, ми маємо реальний шанс завершити цю боротьбу. Бо наше суспільство зробило свій вибір на користь вільного демократичного розвитку власної держави. Й готові цей вибір захищати, кожен на своєму фронті – воєнному, волонтерському, історичному. Сьогодні в філії "Культурно-мистецький простір "Чайковський Space" була проведена історична година "На Аскольдовій могилі український цвіт" до Дня пам'яті героїв Крут. Тут відвідувачі  ознайомилися з трагічними сторінками нашої історії, та переглянули фільм Крути 1918.
29 Січня, 2024 р., 15:55
"Кабінет Міністрів уніс зміни до Положення про Єдиний державний вебпортал електронних послуг. Це надасть змогу розпочати роботу над сервісом, який дозволить віддалено отримувати Дія.Підпис юридичним особам. Раніше така послуга була доступна лише для фізичних осіб." - повідомили у Мінцифри.
29 Січня, 2024 р., 15:44
   29 січня 1918 року відбулася надзвичайно трагічна подія в українській історії – бій під Крутами, який набув для українського народу символічного значення, став легендою, прикладом героїзму і жертовності молодого покоління в боротьбі за незалежну Україну.  З метою вшанування пам’яті загиблих під Крутами  в КЗ "Публічна бібліотека" Гришковецької селищної ради  провели історико - патріотичну годину пам' яті та патріотичної пісні    «Герої Крут – незгасимий вогонь української волі».    Присутні отримали інформацію про перебіг історичних подій  понад столітньої давності та  бій, що відбувся на залізничній станції Крути. Тоді  українські студенти і гімназисти на кілька днів стримали наступ російсько-більшовицьких військ. Це дало змогу виграти час, щоб визнати на міжнародному рівні нашу молоду державу — Українську Народну Республіку.     А потім всі присутні  слухали та підспівували разом патріотичні пісні.   Лейтмотивом заходу було проведення паралелі між подвигом героїв Крут та героями сучасної російсько-української війни. Під час заходу говорилося про необхідність згуртованості народу України та підкреслювалося, що саме це дозволить сьогодні перемогти агресора.   Україна пишається своїми Героями. Пам’ять про них, як і та велична слава, за яку вони боролися  і продовжують боротися тепер – невмируща.    Вічна їм слава!

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь