Новини

28 Травня, 2021 р., 08:45
Бердичівська ДПІ ГУ ДПС у Житомирській області нагадує, що Законом України від 13 травня 2020 року № 592-IX «Про внесення змін до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» щодо усунення дискримінації за колом платників», який набрав чинності 01.01.2021 року, внесено зміни до ст.4 Закону № 2464.
28 Травня, 2021 р., 08:44
Бердичівська ДПІ ГУ ДПС у Житомирській області інформує, що  таблиця 1.1 додатка 1 до податкової декларації з ПДВ заповнюється у разі формування податкових зобов’язань на підставі податкових накладних, не зареєстрованих в Єдиному реєстрі податкових накладних на дату подання декларації.
28 Травня, 2021 р., 08:44
Бердичівська ДПІ ГУ ДПС у Житомирській області інформує, що загальна сума кредиту, яка отримана фізичною особою - підприємцем на розрахунковий рахунок не включається до складу доходу протягом дії договору кредиту. При цьому, слід зазначити, якщо сума кредиту не повертається у визначений у договорі термін, то вона включається до складу доходів фізичної особи – підприємця та оподатковується на загальних підставах.
28 Травня, 2021 р., 08:41
Громади Житомирщини отримали сертифікати від АМУ на обладнання шкільних кабінетів сучасним програмним забезпеченням у рамках проєкту «Подолання цифрової освітньої нерівності» на загальну суму 12,3 млн.грн. Вручення відбулося під час форуму «Децентралізаційна реформа: фундамент є, будуємо стіни!», організованого Житомирським РВ АМУ 22 травня 2021 року.
28 Травня, 2021 р., 08:40
Бердичівська ДПІ ГУ ДПС у Житомирській області інформує, що відповідно до п. 4 розд. III Порядку реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для реєстрації розрахункових операцій за товари (послуги), затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14.06.2016 № 547, суб’єкти господарювання, які використовують реєстратори розрахункових операцій для здійснення розрахункових операцій у готівковій та/або безготівковій формі при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також здійснення операцій з приймання готівки для подальшого її переказу, зобов’язані, зокрема, зберігати на місці проведення розрахунків реєстраційне посвідчення за ф № 3-РРО (додаток 3 до Порядку №547) за ідентифікатором форми J1413402 (далі – реєстраційне посвідчення) та останню довідку про опломбування РРО або їх копії.
28 Травня, 2021 р., 08:39
Бердичівська ДПІ ГУ ДПС у Житомирській області інформує, що реєстрація касира в розділі «Програмний РРО» Електронного кабінету (https://cabinet.tax.gov.ua) здійснюється шляхом подання повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа, яке розміщено на вебпорталі ДПС за посиланнями:
28 Травня, 2021 р., 08:39
Бердичівська ДПІ ГУ ДПС у Житомирській області повідомляє, що суб’єкт господарювання, який має намір зареєструвати програмний реєстратор розрахункових операцій (далі - ПРРО), повинен перебувати на обліку в контролюючому органі. На обліку має перебувати також його господарська одиниця, де буде використовуватись ПРРО, про яку суб’єкт господарювання повідомляє контролюючий орган відповідно до вимог п. 63.3 ст. 63 Податкового кодексу України .
28 Травня, 2021 р., 08:37
Бердичівська ДПІ ГУ ДПС у Житомирській області повідомляє, що у разі  виходу з ладу програмного реєстратора розрахункових операцій (далі - ПРРО), коли гаджет продовжує працювати, проведення розрахункових операцій не здійснюється до моменту усунення несправностей. Статтею 5 Закону України №265 «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» встановлено, що на період виходу з ладу ПРРО проведення розрахункових операцій не здійснюється до моменту усунення несправностей.
28 Травня, 2021 р., 08:35
Бердичівська ДПІ ГУ ДПС у Житомирській області інформує, що платники податку можуть скористатися  правом на податкову знижку за підсумками 2020 року  до 31 грудня 2021 року включно.
28 Травня, 2021 р., 08:34
Бердичівська ДПІ ГУ ДПС у Житомирській області повідомляє, що порядок нарахування та сплати податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки визначено статтею 266 Податкового кодексу України (далі – ПКУ).        ПКУ передбачено, що база оподаткування об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, в тому числі їх часток, які перебувають у власності фізичних осіб, обчислюється контролюючим органом на підставі даних Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, що безоплатно надаються органами державної реєстрації прав на нерухоме майно та/або на підставі оригіналів відповідних документів платника податків, зокрема документів на право власності.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь